Zavřít reklamu

Apple letos porušil tradici a nepředstavil novou generaci telefonu iPhone v tradičním červnovém termínu. Nového modelu se tak nejspíše dočkáme až na podzim, kdy bude vydán i nový mobilní operační systém iOS 5. Po internetu již kolují fotografie obalu, který prozrazuje něco málo o tvaru páté generace iPhonu.

Podle fotografií by nový iPhone mohl být vybaven větším displejem a změněn by mohl být i celkový design modelu. Ačkoliv je displej iPhonu 4 díky retina rozlišení velice jemný, jeho velikost se od první generace nezměnila a konkurenční telefony již v tomto ohledu iPhone překonávají. Nejčastěji se spekuluje o velikosti 3,7 palce, popřípadě 4 palce s tím, že by telefon již neobsahoval klasické home tlačítko a ovládal by se podobnými gesty, jako tablet iPad. Právě home tlačítko je totiž příčinou mnoha reklamací a bez něj je telefon prakticky nepoužitelný (nepočítáme-li přítomnost assistive touch v nastavení nového iOS 5 beta).

9to5maciphone5casetwo

Nejde však o jedinou změnu, kterou podle 9to5mac iPhone páté generace přinese. Prý se počítá s dalším ztenčováním telefonu a návratu k osvědčenému zakulacenému tvaru (jako u iPhonu 3G). Záda telefonu by měl znovu pokrýt hliník, který by měl nahradit často kritizovanou skleněnou vrstvu, která měla tendenci praskat i při menším pádu.

iphone-5

Apple již prý nové iPhony intenzivně testuje (údajně je vytvořeno několik speciálních hybridních modelů, ve kterých Apple zkombinoval vzhled současného iPhonu 4 a procesor A5, který by měl být hlavní „hybnou“ silou stejně jako je tomu u iPadu 2). Otázkou je, jak se osvědčí procesor A5, který se podle některých informací v malém zařízení typu iPhone silně přehřívá a stává se tak nepoužitelným.

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.