Zavřít reklamu

Osobně již nejsem na iPhone schopný hrát jiné, než Mototrialové hry ve kterých jednoduchým pohybem iPhone za použití akcelometru a přidáváním plynu/bržděním překonáváte nejrůznější překážky na trati. Postupně jsem svůj iPhone obohatil o snad všechny dostupné hry tohoto typu, které iTunes App Store nabízí pro iPhone a iPad. Logicky jsme tedy nemohl odolat a již u prvního videa ze hry Extreme Wheels jsem se rozhodl že její ikona musí být v mém iPhonu. Extreme Wheels vás totiž na promo videu a fotografiích skutečně ohromí, nádherná grafika, kterou doprovází výbuchy a další efekty, které ještě zvyšují dojem ze hry, řeknete si. Bohužel opak je pravdou a již při první minutě hraní zjistíte, že skvělá grafika se nehodí do všech typů her, Extreme Wheels je přitom jasný příklad.

Hratelnost vs. grafika

Hra je velice pěkně zpracována po audiovizuální stránce, bohužel ta velmi zastiňuje samotnou hratelnost, jenž se dostává do ústraní. Na první pohled se zdá grafika velice lákavá, bohužel velmi rychle zjistíte, že máte problém rozeznat trať po které jedete od předmětů v okolí. Ve hře se velmi těžce orientuje, což znemožňuje pohodlné hraní. V podstatě nejdůležitějším faktorem u trialových her je skutečnost, zda jde dostatečně kvalitně nastavit sensitivita ovládání a zejména pak přehlednost tratě. Co se týká přehlednosti, hra vyžaduje velmi rychlou jízdu, během které však nemáte šanci zjistit co bude následovat za překážku, jelikož ji ještě nevidíte na obrazovce a v momentě kdy ji již vidíte nestíháte situaci řešit. Nastavení ovládání spočívá pouze v možnosti změnit ovládání pomocí multi-touch displeje na ovládání pomocí akcelometru. Jakákoli možnost změnit senzitivitu ovládání pomocí akcelometru ve hře zcela chybí, což je výrazný nedostatek.

extreme-wheels
extreme-wheels

Nedoladěnost na první místě

Kromě již zmíněné nemožnosti ve hře nastavit senzitivitu ovládání je hra celkově nedoladěna. Při pádu z motorky se objeví animace, během které vidíte ve zpomaleném záběru co se závodníkovi stalo, bohužel opravdu to nevypadá dobře. Stejný problém je při sudech s benzínem, které zcela nelogicky doprovázejí každé kolo hry. Jakmile se sudu dotknete okamžitě dojde k explozi a obrazovku iPhonu zahltí plameny. Hra se na iPhone 4 bez Jailbreaku a jakéhokoli zásahu značně seká, zejména pak při animacích. bohužel se tedy jedná o titul, na kterém jsme si mohli ukázat, že grafické zpracování opravdu není alfou a omegou hraní na mobilních platformách.

extreme-wheels
extreme-wheels

Xtreme Wheels si můžete za 2.99€ stáhnout v iTunes App Store.

Dnes nejčtenější

.