Zavřít reklamu

Můj kamarád Marketing Manager Petr Kovařík teamu K&S DEV, který stojí za aplikacemi TudyNE a MeteoRadar by se rád podělil s tím, co ze strany Apple jeho vývojářský team postihlo. Autorům na české poměry poměrně úspěšných aplikací zablokoval Apple přístup do vývojářského centra a iTunes Connect, díky čemuž došlo ke stažení aplikací z iTunes App Store. Vše se událo bez jakéhokoli upozornění, varování a následně také oznámení o tom, že byl přístup zablokován a aplikace se již v obchodě nenachází. Přečtěte si rozhovor o tom, jak také dokáže jednat nejcennější společnost světa.

Ahoj Petře, můžes nám představit svůj vývojářský team a pozici kterou v něm hraješ?

Ahoj, pocházím z vývojářského teamu K&S DEV, který je lidem známý aplikacemi TudyNE a MeteoRadar a tam zastávám funkci Marketing Managera (resp. reklamu, šíření informací o aplikacích atd.) a podílím se částečně i nápady na aplikacích a testováním našich aplikací.

Když jsme se naposledy díval v iTunes App Store, vaše aplikace jsem tam nenašel. Do té doby byly na vysokých pozicích v CZ/SK App Store. Otázka je tedy jasná, kam zmizely vaše aplikace?

Apple nám z ničeho nic zablokoval účet a tím pozastavil i zobrazování těchto aplikací na App Store.

Jak je to dlouho co se to stalo a jakým způsobem to řešíte?

Je tomu již tři týdny. Od té doby se s Apple snažíme navázat kontakt, jak emailem, tak voláním přímo na linku Developer Programu (USA), ale Apple prostě nekomunikuje. Když jim tam zavoláme, tak po telefonu nám slibují, že se následující pracovní den někdo ozve, ale doposud se tak nestalo.

Kam konkrétně si volal a jak se k tobě chovali?

Na linku Developer Programu (+18006332xxx). Na lince se k nám chovali vstřícně se snahou nám pomoci, ale závěr hovoru pak ukončují tím, že nám nemohou na lince nijak pomoci a že to předávají technikům k řešení, kteří by se nám měli ozvat. Tím pak veškerá komunikace končí.

Napadá tě nějaký důvod proč Apple zablokoval vás účet? Jak jste se o blokaci vlastně dozvěděli?

Ne, to opravdu nevíme, nikdo nám neposlal žádný email o blokaci. Víš, chtěli jsme si stáhnout nejnovější iOS a SDK, ale prostě to nešlo. Pak si začali na internetu „stěžovat“ i lidé, kteří naši aplikaci nenašli.

Vaše aplikace jsou dostupné zdarma, tudiž naštěstí nepřicházíte o žádný zisk, i tak to ale rozhodně není v pořádku. Máte podle vás vůbec nějakou snahu se odvolat nebo problém vyřešit pokud se Apple zkrátka neozve?

Budeme se pokoušet Apple neustále kontaktovat, v nejhorším budeme muset na vlastní náklady pořídit nový účet. Nejvíce by nám pak vadilo, že jsme tento účet teprve před měsícem obnovovali a platili roční poplatek.

Budeme držet palce v řešení celé situace a doufáme, že se vaše aplikace brzy objeví zpět na iTunes App Store!

Dnes nejčtenější

.