Zavřít reklamu

Apple iPad HD, toto označení by měl nést zbrusu nový produkt z dílny Kalifornské společnosti Apple určený pro profesionální použití. Podle informací, které jako první zveřejnil server 9to5mac.com a následně je potvrdil také náš zdroj, který nás již několikrát dobře informoval, se Apple chystá představit iPad HD. Náš zdroj rozvinul informace, které přinesl server 9to5mac.com ještě dále a vysvětlil pro jaký účel se bude iPad HD využívat a kdo budou jeho zákazníci. Přesto, že informace pochází od dobře informovaného zdroje, díky kterému jsme vám mohli prozradit několik věcí jako první na světe, je potřeba brát informace jako předběžné. Všichni dobré ví, kolik prototypů zařízení se zpětně objevuje a kolik produktů Apple testuje a jsou kousek před nasazením do prodeje když je nakonec Steve stopne. Pravděpodobně se však iPad HD skutečně objeví a naše redakce zdroji věří.

Podle našeho zdroje představí Apple již na podzim tohoto roku, patrně v září/septembri, tablet pro profesionální sféru. Nový iPad HD nebude navazovat na řadu iPadu první a druhé generace. Mělo by se jednat o produkt postavený v samostatné produktové řadě výrobků Apple. Jeho hlavním cílem je usnadnit práci profesionálům pracujícím s videem a fotografií. iPad HD nebude primárně určen pro koncové zpracování videa nebo fotografií, jeho cíl je jednoznačný. Má pomoci při práci v terénu pro základní úpravy fotografií a videa. Pomocí upravených aplikací Aperture a Final Cut X si bude moci producent/fotograf/kameraman rovnou „na place“ zakomponovat do záběrů nebo fotografií postprodukční efekty, díky čemuž okamžitě zjistí zda je potřeba scénu znovu přetočit/nafotit, nebo je již výsledek stoprocentní. iPad HD nebude obsahovat kameru, namísto toho nabídne dvojnásobné rozlišení oproti iPad první a druhé generace, tedy 2048x1536pixelů, silněji taktovaný procesor, více operační paměti a zejména pak možnost připojit kameru nebo fotoaparát přímo do zařízení, bez nutnosti použití Apple Camera Connection Kit.

„Pokiaľ by bol nový iPad skutočne zameraný primárne pre profesionálne použitie, myslím, že to bude veľmi zaujímavý pomocník do terénu a sám si viem predstaviť, že by mi nahradil môj 13″ MacBook Pro. Ten mám na každom natáčaní so sebou a využívam ho od zálohovania materiálu, cez náhľady nasnímaných scén po ovládanie samotnej digitálnej zrkadlovky. Myslím, že MBP by mal navrch maximálne v kapacite disku, no rozmermi, váhou, ovládaním, výdržou, displayom a hlavne prepracovanými aplikáciami by bol nový iPad vhodnejším kandidátom pre prácu v teréne a určite nielen tam.“ Dodává profesionální editor, kameraman a redaktor našeho serveru Ján DoubleJ Jančok.

Dnes nejčtenější

.