Zavřít reklamu

Server 9to5mac na začátku května reportoval, že dlouho očekávané bezdrátové upgrady firmwaru budou součástí iOS 5, který má přijít na podzim. Jak již víme Apple tuto funkci oznámil na WWDC, nicméně na keynote nezmínil, že updaty firmwaru budou možné i přes 3G síť. 9to5mac tuto informaci zjistil z iOS 5 SDK (Software development kit).

Je zde ale menší háček. Na základě zjištění z SDK to vypadá, že pouze některé updaty budou přes 3G možné. Například menší updaty, jako například iOS 5.1.1 bude možný přes 3G, ale pro update iOS 5.2 budete muset být připojení k Wi-Fi síti. Je také možné že updaty jako 5.1 půjdou přes 3G, ale třeba pro update na iOS 6 bude připojení k wi-fi nezbytností.

sdk

Další věc co by mohla být nepříjemná je nutná podpora (povolení od) operátorů, ale tato informace je zatím nepodložená. iOS 5 také povolí software update pouze v případě, že vaše zařízení má dostatek baterie a dostatek místa k uložení firmware. Vypadá to, že Apple bude vyžadovat 500 MB pro místo na ukládání delta updatů.

Dnes nejčtenější

.