Zavřít reklamu

V půlce dubna se na App Store objevila v kategorii “productivity“ aplikace Voice Reader od společnosti Linguatec. Program slouží k předčítání textu lidským hlasem. U většiny podobných programů, a že je jich na App Store několik, zní hlas nepřirozeně a roboticky. Voice reader je naopak vytvořen tak, aby zněl co nejvíce přirozeně a lidsky.

Aplikace dokáže předčítat text ve 21 jazycích včetně češtiny (slovenština bohužel chybí). Při prvním spuštění aplikace se nám zobrazí úvodní obrazovka s přivítáním a jednoduchou nápovědou jak začít. S aplikací se pracuje velmi jednoduše. Text který chcete převést na řeč, buď jednoduše vepíšete do textového pole, nebo jej ze schránky vložíte přes možnost kopírovat/vložit. Poté stačí kliknout na tlačítko play a vámi vepsaný text se pomocí internetového připojení odešle na server linguatec, kde se zhotoví audio soubor, který si váš telefon stáhne a přehraje. Vše proběhne velmi rychle a například takto velký odstavec se na Wi-Fi převede na audio soubor a stáhne za necelých 8 vteřin. Zvukový soubor si můžete uložit do iPhonu, nebo jej odeslat emailem. V nastavení aplikace se dá vybrat jazyk předčítání, velikost písma pro psaní a vkládání textu a formát a kvalita audio souboru, který si po převedení můžete uložit do zařízení. Další nastavení se týká samotného hlasu. Zde se dá nastavit rychlost čtení, výška tónu a hlasitost.

voice-reader

 

Pokud nechcete být závislí na připojení k internetu, nebo máte zájem o předčítání textu i v místech bez pokrytí signálem, je zde možnost zakoupení offline hlasu. Cena 0,79 € se mi zdá velmi příznivá. Aplikace se mi velmi líbí, zvláště pak offline hlas, díky kterému si můžete nechat předčítat v podstatě neomezeně dlouhý text kdekoliv. Na druhou stranu bych ocenil provázanost například s Read it Later, kde by se mi uložené články samy předčítali třeba při jízdě v autě. Hlas zní velmi příjemně a přirozeně a i když si umím představit ještě lépe znějící hlas, toto je velký pokrok v syntéze řeči na iPhonu.

 

  • Samotná aplikace se na App Store prodává za 1,59 € a můžete ji nalézt zde.

Dnes nejčtenější

.