Zavřít reklamu

Máte nezapomenutelný večer s přítelkyní nebo manželkou při svíčkách, vše je perfektní? A nechtělo by to zapálit ještě krb a vytvořit dokonalou atmosféru? Pokud nemáte krb, můžete si jej snadno nahradit iPademe, nebo Macintoshem. Pokud navíc vlastníte monitor s tmavým rámem jako je například Apple LED Cinema, zhasnete všechna světla a necháte místnost prosvětlovat pouze monitor na kterém běží aplikace Fireplace Plus, bude iluze domácího krbu dokonalá. Pokud zrovna nemáte počítač, můžete použít také iPad a spustit aplikaci Gaze, která navíc poslouží také po probouzení po nádherně romantickém večeru, kdy funkci krbu nahradíte například východem slunce nad mořskou hladinou.

Fireplace Plus

Fireplace je aplikace zdarma stažitelná na Mac App Store a je tedy určena pro Mac OS X. Vynikající audiovisuální zpracování promění váš pokoj v romantické místo, kterému chybí již jen vůně ohně. Aplikaci lze přepnout do Full-screen režimu, kde i na monitoru s rozlišením 1920×1200 vypadá stále skvěle. Osobně nejvíc oceňuji praskání dřeva a zvuk hoření, který je opravdu velmi realistický a povedený. Pokud jste ochotni utratit 0,79€, získáte čtyři ohniště včetně domácího krbu. Aplikace podporuje  také Dual-screen zobrazení, což znamená že na jednom monitoru můžete mít ve Full-screenu spuštěný Fireplace a na druhém pohodlně pracovat v teple vašeho domova. Aplikace podporuje hardwarovou akceleraci, takže při práci ani nepoznáte, že je spuštěna. Pokud si navíc na pozadí půstíte přehrávání 1080p videa na youtube.com přes Flash přehrávač, uctíte také teplo, které z plamenů vychází.

Gaze

Aplikací tohoto druhu je pro iPad v iTunes App Store zhruba tři desítky. Bohužel aplikace Fireplace, která je jmenovcem aplikace z Mac OS X a nachází se v iTunes App Store není od stejného vývojáře a její kvalita je ve srovnání s Fireplace Plus nižší. Většina aplikací je navíc placena, proto jsem sáhnul po jedné z mála aplikací nabízených zdarma s názvem Gaze. Aplikace nenabízí tak kvalitní zobrazení ohňů jak bysme si možná přáli, je však stále uspokojivé a nabízí kvalitní zvukový doprovod. Co je však hlavní výhodou jsou další prvky, které se mohou pohybovat na displeji vašeho iPadu. Například rybáři u západu slunce nad mořem vypadjí zcela úchvatně. Najdou se však i vyjímky jako je například vodopád, který navzdory perfektnímu zpracování v mnohých z nás evokuje čínské hýbací obrazy, které známe z tržnic. Gaze je jednoznačně jedna z nejlepších aplikací nabízející množství tématických obrazů, které vykouzlí atmosféru vhodnou pro každý okamžik.

Dnes nejčtenější

.