Zavřít reklamu

Nedávno se mě kamarád zeptal, jestli pro Mac existuje nějaký download manager na servery jako je RapidShare, Uloz.to, Megaupload a další. Odkázal jsem ho na stránky jdownloader.org, což je homepage jednoho z nejlepších programů, pro snadné stahování většího počtu souborů z výše jmenovaných serverů. Po spuštění programu běží JDownloader na pozadí a když třeba při surfování narazíte na nějaký odkaz na soubor, který chcete stáhnout jednoduše ho vyberete kurzorem a zkopírujete do schránky (cmd + c). JDownloader tuto akci zaregistruje a rozpozná, že jste do schránky vložili odkaz na download souboru z nějakého serveru. První věc co s odkazem program udělá, je to, že jej prověří, jestli je pořád platný. Jinými slovy, pokud do schránky zkopírujete odkaz na soubor, který se již na serveru nenachází, JDownloader to pozná a označí odkaz štítkem offline a dál s ním nepracuje. Výše popsaným způsobem si do paměti na odkazy můžeme uložit libovolné množství linků na soubory.

jdownloader

Jediným tlačítkem je pak přesuneme do sekce Download, kde se začnou postupně stahovat. Je jen na vás, zda programu dovolíte stahování více souborů současně, nebo je necháte stahovat po jednom. Pokud máte zakoupený prémiový účet u některého ze serverů, není nic jednoduššího než v nastavení JDownloaderu pod položkou Premium vyplnit přihlašovací jméno a heslo na účet a můžete vesele stahovat na plné obrátky. V případě že chcete stahovat například několik souborů ze serveru RapidShare a nemáte zakoupený prémiový účet, JDownloader odkazy zařadí do pořadníku a po stáhnutí prvního vyčká přesně dobu po kterou RapidShare další stahování blokuje. Následně sám začne stahovat další odkaz. Stejně to funguje i u ostatních serverů. Velmi se mi líbí funkce download manageru, která se postará o rozpoznávání ověřovacích kódů na free serverech. V 90% se o opisování kódů nemusíte vůbec starat. Na některých serverech nicméně toto automatické rozpoznávání nefunguje a v takových případech vyskočí dole na obrazovce malé okno s obrázkem kódu a textovým polem na přepis. Jako další velmi užitečnou funkci bych označil možnost zapnout automatické rozbalování archivů, ať už komprimovaných v zip, rar nebo nějakém jiném formátu a to i s možností dekomprimace vícesouborových archívů s heslem (které samozřejmě musíte znát).

jdownloader

JDownloader je pro mě osobně jeden z nejužitečnějších a nejpoužívanějších programů vůbec. Neuvěřitelně šetří čas a  ještě více nervy při vyplňování špatně čitelných kódů. Je to program psaný v Javě, takže ho mohou využívat i majitelé počítačů s operačním systémem Windows, nebo Linux.

Dnes nejčtenější

.