Zavřít reklamu

Každý užívateľ macu aspoň raz vyskúšal Dashboard s widgetami, niekomu sa zapáčili a aktívne ich využíva k spríjemneniu a mnoho krát aj urýchleniu každodennej práce. No sú tu aj taký užívatelia ktorých Dashboard plnohodnotne neoslovil a viac krát ho už nezapli. Vo väčšine prípadov tak bolo spôsobené z dvôdu nedostatku kvalitných widgetov respektíve nekvalitou stávajúcich základných wigetov, ktoré sú primárne obsiahnuté v každom Macu a nevedomosťou že widgety sa dajú jednoduchou cestou doinštalovať. Poďme sa teda pozrieť na najzaujímavejšie z nich .

Text translator

Text translator ako už názov napovedá je tradičný prekladač cudzojazyčných slov. Disponuje až 37 voliteľnými jazykmi a nové postupom času pribúdajú. Z osobných skúsenností môžem potvrdiť že program je naozaj kvalitntný a aj keď sa nájdu niekedy nejaké neduhy v prekladoch, prirovnal by som ho funkcionalitou ku goole translatoru. Widget si môžete zadarmo stiahnuť tu.

translator

iStat pro

iStat pro slúži na sledovanie systému. Pomocou neho môžete jednoducho zistiť ako a akým programom je vyťažený váš procesor či RAM. Akú teplotu majú jednotlivé súčiastky, ako pracuje váš harddisk, aké otáčky dosahujú vaše ventilátory a vela ďalšieho. Osobne program používam len z čisro geekovskej zvedavosti . Widget si môžete zadarmo stiahnuť tu.

istatpro

iCal events

Slúži vám iCal primárne ako upomienkovač a zaznamenávač udalostí ? Stalo sa vám niekedy že ste na udalosť poznačenú v iCali zabudli ? Ak je vaša odpoveď na obe otázky kladná , tak potom je iCal event určený presne pre vás! Dostanete tak možnosť rýchleho náhladu k udalostiam v pár nasledujúcich dňoch.  Môžete si zlúćiť domáci aj pracovný kalendár, prípadne ich rozdeliť. iCal event je zadarmo a môžte ho sťahovať tu.

Pemdas

Akokoľvek sa v základných widgetoch v dasboarde už nachádza kaľkulačka, tak jej schopnosti sú naozaj veľmi limitujúce a budete stratený pri každom pokuse o náročnejší výpočet vyžadujúci náročnejšie prvky. A pre takéto prípady je tu Pemdas! Pemdas je vedecká kaľkulačka a poskytuje naozaj veľmi rozsiahle možnosti výpočtov. Pemdas si zadarmo môžete stiahnuť tu.

pemdas_20101116105025

eBay Addict

Ak máte v obľube nakupovanie prostredníctvom aukčného portálu eBay tak by vášmu pohľadu určine nemal úsť widget eBay Addict . Pomocou neho môžete sledovať vaše obľúbené aukcie. Zadáte identifikačné číslo aukcie a hneď uvidíte aktuálnu cenu draženého predmetu a aký zostáva do ukončenia aukcie. eBay Addict môžete sťahovať zadarmo tu.

ebayaddict_20070608170349 (1)

Currency converter

Currency converter dokáže zobraziť aktuálny kurz až 200 rozličných mien po celom svete, dokonca aj kurz zlata. Program je často updatovaný preto o príbudok nových mien nie je núdza. Widget si zadarmo môžete stiahnuť tu.

currencyconverter_palplesoftware_20100927124229

Dnes nejčtenější

.