Zavřít reklamu

iOS je herná platforma sama o sebe. Svedčí o tom aj čoraz väčšie množstvo vydávaných kvalitných titulov, ktoré sú často podobné alebo rovnomenný s tými, ktoré dobre poznáme z PC alebo herných konzol. Vývojári týchto herných titulov si neraz konkurujú, z čoho samozrejme najviac vyťaží používateľ, alebo skôr hráč. ,,Zlikvidovaním” konkurencie sme mohli byť svedkom nedávno, kedy herný gigant EA odkúpil firmu Firemint.

Firemint zatiaľ nemá za sebou veľa aplikácií, ale tie, ktoré vydali sa rýchlo stali hitmi a určite patria medzi hŕstku tých najlepších v App Store. Firemint stojí napríklad za aplikáciami ako Real Racing, Real Racing 2 alebo populárny Flight Control. EA a Firemint si až tak neznámi nie sú ako by sa mohlo zdať. Okrem toho, že doteraz boli konkurentmi v App Store, Firemint istý čas pracoval pre EA, kedy spolupracovali na niektorých zo známych herných titulov práve od EA. V minulosti taktiež spolupracoval aj s inými vývojármi, napríklad s vývojármi z Infinite Interactive. Z ich vzájomnej spolupráce vzišiel titul Agent Squeek. Po skončení tejto spolupráce sa Firemint rozhodol poobzerať po niekom väčšom a známejšom.

O spojení týchto firiem sa neuvažovalo a predpokladalo sa to za nepravdepodobné. Opak sa však stal pravdou a EA plánuje použiť novo kúpenú firmu nielen na vývoj aplikácií pre iPhony, ale aj na konzoly alebo klasické PC-čka. Podľa tlačovej správy EA by sa Firemint mal spojiť s ďalšou kúpenou spoločnosťou Mobile Post Production (títo vývojári sa špecializujú na preportovanie aplikácií naprieč mobilnými platformami). Z spolupráce týchto dvoch by mali vzísť ďalšie kvalitné tituly kvalitou podobné Real Racing, ktoré by boli samozrejme dostupné aj na ostatné platformy.

Dnes nejčtenější

.