Zavřít reklamu

Stejně jako se ve vývojářských verzích operačního systému iOS nacházejí informace o budoucích zařízeních Apple pro tento operační systém, je tomu i v případě Mac OS X 10.7 Lion. Konkrétně v poslední verzi vývojářského sestavení Mac OS X 10.7 Lion Developer Preview 2 se nachází pozadí pracovní plochy a ikonky aplikací ve vysokém rozlišení, které předchozí verze Mac OS X nezahrnují. Konkrétně se jedná o pozadí pracovní plochy v rozlišení 3200×2000 pixelů, což je rozlišení, kterým v současné době nedisponuje žádný displej z produkce firmy Apple. Velikost rozlišení ikon je pak 1024×1024 pixelů, což je dvojnásobná velikost oproti ikonám z předchozích verzí operačního systému Mac OS X, které měly velikost 512×512 pixelů.

Vzhledem k tomu co odhaduje většina analytiků a je to také můj názor to neznamená, že Apple nutně nasadí za pár měsíců počítače s takto vysokým rozlišením displeje. Mac OS X 10.7 Lion má totiž být podle názorů odborníků na delší dobu poslední operační systém společnosti Apple. V aktuálním systému již zkrátka není co vylepšovat a to co přinese Mac OS X 10.7 Lion jsou většinou pouze věci, které ještě zjednoduší již jednoduchou práci. Je tedy zřejmé, že se Apple postupně připravuje na nasazení displejů s rozlišením 3200×2000 pixelů, ale rozhodně bych je neočekával v letošním roce. Jak všichni víme, Apple je společnost, která myslí ne o jeden, ale minimálně o tři kroky dopředu. Ještě více dopředu proto myslí také u operačního systému, který má nějaký ten pátek vydržet.

 

Mac-OS-X-utra-resolution

Plnou velikost ikony iTunes v rozlišení 1024×1024 pixelů si můžete prohlédnout po kliknutí na obrázek, který odkazuje na server Macrumors.com, jenž je také zdrojem informace o rozlišení v Mac OS X Lion.

Dnes nejčtenější

.