Zavřít reklamu

Aplikace Photosynt pochází z dílny Microsoftu, který si na rozdíl od běžných vývojářů nemůže dovolit nasadit do iTunes app Store aplikaci, která by neodpovídala kvalitě značky. Stejně tak je tomu také u Photosynth, což navzdory ikonce není aplikace pro prezentaci fotosyntézy pro děti na základní škole, ale aplikace pro vytváření 360 stupňových panoramatických fotografií. Navíc díky tomu, že se Steve Ballmer rozhodl nevydělávat peníze na ničem co neuvedl ještě Bill Gates, je tato aplikace zcela zdarma pro v iTunes App Store.

Vše funguje velice jednoduše, stačí vzít iPhone a otočit se o 360 stupňů ve všech svých osách, hledáček automaticky rozpozná pomocí akcelometru a digitálního kompasu místa, které jsou již vyfoceny a ty, které má ještě vyfotit. Následně když vyfotíte všechny záběry ve svém okolí, spojí aplikace fotografie do jedné panoramatické fotky. Následně je možné si fotografii nejen prohlížet, ale také ji sdílet na FaceBooku, zařadit do map Bing, nebo zkrátka jen uložit mezi ostatní fotografie v iPhone. Aplikace se snaží také automaticky zaostřit a dosáhnout co nejvyšší kvality fotografie.

Abyste fotografie mohli sdílet opravdu v panoramatickém pohledu, vytvořil Microsoft speciální stránku photosynth.net, na kteoru lze zdarma uploadovat veškeré fotografie přímo z iPhone/iPod touch. Navíc se můžete podívat na fotografie uživatelů, kteří je nechrání heslem. Stránka nabízí možnost prohlížet fotografie ve Full-screen (na celou obrazovku) módu, díky čemuž ještě více umocní zážitek z panoramatického efektu.

Dnes nejčtenější

.