Zavřít reklamu

Skoro všetky MacBooky disponujú len dvoma USB portami, čo je niekedy málo, hlavne keď človek potrebuje mať pripojené viac ako dve zariadenia. Potom treba siahnuť po USB hube, hlavne keď každodenne používate viacero USB zariadení naraz. Teraz sa objavilo elegantné riešenie tohto problému od firmy MIC Gadget, aj keď sa nejedná celkom o originál. Zariadenie, ktoré ponúkajú je na nerozoznanie od potencionálneho originálu, ktoré by Apple mohlo uviesť v budúcnosti.

Tento elegantný hub by mal byť dostupný v dvoch farbách, a to v čiernej a bielej, čiže by nemal byť žiadny problém. Celkovo disponuje až 4 USB portami, ktoré slúžia na pripojenie zariadení pomocou USB 2.0. Ako na obrázkoch môžete vidieť, vzhľadom je dosť podobný Macu Mini. Nahryznuté jabĺčko na hornej strane zariadenia sa automaticky rozsvieti (tak ako na veko MacBookoch keď ich otvoríte), keď ho pripojíte k počítaču.

iHub ad from M.I.C. Gadget on Vimeo.

Výrobca si za takéto zariadenie nepýta žiadne horibilné ceny, tak ako by to spravil Apple. Cena je stanovená približne na hodnote 10$. Myslím si, že je asi každému jasné, že sa nejedná o originálne príslušenstvo od Apple. Preto je len otázkou času, kedy sa Apple rozhodne proti tomuto zariadeniu zakročiť a postúpiť právne kroky. Pokiaľ tak Apple spraví, mohol by sa aspoň inšpirovať týmto výrobcom a priniesť podobný kúsok hardvéru, ktorý by pasoval k našim MacBookom a my by sme nemuseli riešiť USB huby od iných spoločností.

Pokiaľ ste sa rozhodli pre kúpu iHubu, produkt nájdete na tejto stránke výrobcu MIC Gadget.

Dnes nejčtenější

.