Zavřít reklamu

Společnost CutYourSim, která vyrábí malé nástroje sloužící k zastřižení vaší SIM karty uvedla, že začíná nabízet odblokování iPhone 3G, iPhone 3GS a iPhone 4 bez nutnosti na nich provádět jailbreak. Podle mluvčích společnosti je odblokování oficiální a nepřijdete o něj ani po updatu na novější verzi iOS. Údajně tedy lze odemknout jakýkoliv iPhone s libovolným basebandem.

Komunita okolo iPhone Dev-teamu toto řešení údajně podpořila a podporovat ho bude i nadále. Bohužel nic není zadarmo, za trvalý oficiální unlock zaplatíte nemalých 169 dolarů. Na druhou stranu neztratíte záruku a pokud jste zarputilým odpůrcem jailbreaku, je tato služba přesně pro vás.

Na svých oficiálních webových stránkách firma tvrdí, že skutečně dokáže za výše zmíněnou cenu odblokovat libovolný iPhone za 2 až 5 dní v závislosti na momentálním počtu zakázek.

Ptáte se jak je tohle možné? S pravděpodobným vysvětlením ihned přispěchal server macstories.net, podle kterého je celý proces jen jedním velkým podvodem. Pravděpodobně totiž prý došlo k hacknutí serveru, na kterém Apple provozuje databázi všech iPhonů a nyní hackeři dokáží jednoduchým způsobem přidávat do seznamu oficiálně odblokovaných iPhonů i další zařízení. Přístroj tak po procesu stačí synchronizovat s iTunes a najednou se tváří jako odblokovaný přímo od výrobce.

Redaktoři macstories.net tento postup nedoporučují, protože se jedná o jednoznačný podvod a jakmile Apple proti společnosti CutYourSim zasáhne, o unlock zcela jistě přijdete. A o částku kterou jste do odblokování investovali zcela jistě také.

Dnes nejčtenější

.