Zavřít reklamu

Firma Avian Securities, která se zaměřuje na marketingový průzkum trhu, uvedla, že podle jejích analitiků se již letos další generace jablečného telefonu iPhone nedočkáme. Společnost tvrdí, že výroba by měla být zahájena až v září 2011, což by znamenalo, že nový iPhone by na trh dorazil až na začátku roku 2012. Prý je dokonce možné, že se iPhone 5 začne prodávat až v prvním nebo druhém čtvrtletí příštího roku.

Zpráva společnosti dále hovoří o záměrech Applu uvést na trh další generaci telefonu, která by měla být menší a výrazně levnější. Tato spekulace už koluje několik let a téměř nikdo jí nevěří, nicméně podle Avian Securities je situace jasně daná: lidé nechtějí za telefon utratit celý měsíční příjem, ale chtějí iPhone. Především snížená cena by mohla pomoci dalšímu rozšíření telefonu a operačního systému iOS.

Pokud by tato spekulace byla pravdivá, značilo by to fakt, že vedení Applu svému telefonu iPhone 4 opravdu důvěřuje. Nezbývá než doufat, že iPhone 4 bude výkonostně stále konkurenceschopný. Z marketingového hlediska by tento krok ale nebyl jedním z nejchytřejších, Apple by tím pádem neměl nový telefon pro vánoční trh. Během svátků totiž bývají jedny z nejvyšších tržeb roku nejen v USA, ale i po celém světě.

 

Dnes nejčtenější

.