Zavřít reklamu

Nová generace Macbooků Pro obsahuje nový druh konektoru s názvem Thunderbolt. Ten slouží k přenosu obrazu a dat vysokou rychlostí. Rychlost Thunderboltu je opravdu extrémní, v porovnání s USB je až 20 krát vyšší. Jediným problémem zůstává nedostatek zařízení, které Thunderbolt podporují. Tento fakt chce změnit společnost Matrox, která uvedla, že v nejbližší době uvede na trh hned 7 zařízení, která budou tento port podporovat.

Další novinkou je zahájení prodeje adaptéru, který umožňuje propojit starší zařízení firmy Matrox s portem Thunderbolt. Tento adaptér již lze zakoupit na internetových stránkách výrobce. Bude také zdarma dodáván k novým výrobkům řady MXO.

image

Thunderbolt, stejně jako každou novou technologii, v současnosti brzdí malý počet podporovaných zařízení. Tento fakt se bude zcela jistě v následujících měsících a letech měnit (v podobné situaci se před lety nacházel dnešní standart USB) a je možné, že port Thunderbolt se stane důstojným nástupcem letitého Firewire, které rychlostně překonává více než 12 krát.

Dnes nejčtenější

.