Zavřít reklamu

Jistě jste zaregistrovali naše recenze na iHome iP1 a iHome iP3. Dnes vám přinášíme recenzi na další z originálních produktů od firmy iHome. Tentokrát se nejedná pouze o velmi stylový reproduktor pro iPhone/iPod, ale také o rádio budík a nutno podotknout, že velice elegantní. iHome iP90 je připraven vás bavit, probudit nebo uspat. Váš iPhone nebo iPod se bude nabíjet, zatímco jej budete poslouchat nebo budete poslouchat AM/FM rádio.

Obsah balení
V opravdu velké krabici nalezneme na to, že se jedná o rádio budík s iPod dockem spoustu příslušenství. Po rozbalení najdeme hned to hlavní, iHome iP90. K němu přibalený krásný tenký IR ovladač. Dále také anténu pro AM frekvence, která má k sobě ještě svůj malý stojánek. FM anténa je už vyvedena přímo z přístroje a není nutno ji tudíž připojit externě. Již tradičně najdeme v krabici spoustu dokumentů, návod pro iHome iP90 je zde v pěti světových jazycích (češtinu opět nečekejte), také je zde návod pro ovladač. Málem bych zapomněl na jednu podstatnou část obsahu balení a to na zdroj, ten má k sobě přibaleny ještě 3 redukce pro napájení nemusíte se bát, evropský je tam také.

Design
Pokud jste četli naše předešlé recenze na produkty iHome jistě víte, že se pokaždé jednalo o designové skvosty, které prostor kde jej vystavíte, ozvláštní. U iP90 se dá říct to samé. Na první pohled vás zaujme krásně čitelný displej, který ve vypnutém stavu zobrazuje aktuální čas a datum. Aktuální čas je i z dálky krásně viditelný. Pod displejem, který je v lesklém černém rámečku najdeme stříbrným písmem napsaný název „iHome“, což se mi velmi líbí. Na čelní straně už nalezneme jen mřížku, pod kterou se ukrývá na každé straně jeden reproduktor. Nahoře najdeme dominantní dock konektor, ten se dá nastavit dopředu a dozadu. Bohužel mě velmi mrzí velikost místa pro dock. Když si představím, že se jedná o zařízení, v kterém bych měl připojen svůj iPhone denně. Pokud byste totiž chtěli používat iPhone 4 s originál bumper obalem nastává problém, místo pro dock konektor je malé a není možné připojit iPhone v jakémkoli obalu. Tady designéři z iHome zaspali dobu a úplně to až tak nedomysleli. Kromě dock kolébky najdeme na vrchní straně ovládací tlačítka. Zezadu nalezneme dva basové tunely, konektor pro připojení adaptéru, přepínač mezí letním a zimním časem, 3.5 mm jack zdířku pro připojení AUX přístroje, např. mp3 přehrávače. To ovšem není vše. Dále nalezneme na iP90 ještě dvě tlačítka. Tlačítko pro synchronizaci času s připojeným zařízením, velmi užitečná funkce, nebudete pokaždé muset nastavovat čas ručně, ale jednoduše zmáčknete tlačítko a čas je nastaven. Nechybí ani přepínač mezi 12 a 24 formátem času. Jako poslední prvek je zde připojení externí AM antény, která je přibalena v krabici. Musím se přiznat, že se mi iHome designu velice líbí a i když je celý vyroben z plastu je to další designérský skvost do ložnice.

iHome-iP90

Funkce
Tento produkt od firmy iHome jak jsem již psal je primárně určen jako rádio budík, k dispozici máte dva budíky a nastavení času je velmi jednoduché. Budík budete moci vypnout i pomocí dálkového ovládače, a budit vás může buď vaše oblíbené rádio nebo jakákoliv písnička z iPodu. Další funkcí je rádio s možností uložit si 6 stanic na frekvencích FM a 6 na frekvencích AM. iP90 můžete také využít jako reproduktor s dockem pro iPod a iPhone, takže budete moci přehrávat své oblíbené skladby přes vestavěný reproduktor v rádio budíku.

Zvuk
Zvuk je z tohoto rádio budíku s Apple dock konektorem velmi příjemný. Nemůžete od iHome iP90 očekávat čistý zvukový projev jako z reproduktoru za 15 000,- Kč. Díky vestavěnému ekvalizéru si můžete zvuk jakžtakž ještě poupravit. Ke zvuku a ekvalizéru se váže funkce „3D Sound“. Díky které se zvuk zpříjemní pro poslech, není tak plochý, ale vystoupí do prostoru. Jsem amatér, s hudbou nepracuji, jen ji velmi rád poslouchám a troufnu si říct že zvuk z iHome iP90 v dané kategorii kvalitní. Zvuk z radia je také příjemný, ale není nad to si vytvořit playlist s oblíbenými songy a nechat se vzbudit v oblíbených rytmech.

IHOME_iP90

Závěr
Zvuk je jednoduše kvalitní a řekněme si upřímně, který jiný rádio budík vám nabídne možnost si do něj připojit jakýkoliv Apple přehrávač nebo iPhone a k tomu všemu s takovou zvukovou kvalitou? A pokud už takový naleznete, u kterého z nich se při poslechu hudby bude Apple přístroj nabíjet, bude k němu dodán ovladač pro pohodlné ovládání a bude s krásně podsvíceným displejem a tlačítky na jeho těle? Odpovím vám, žádný. Žádný takový podobný už nenaleznete, iHome dělá unikátní zařízení. A mě nezbývá nic jiného než vám iHome iP90 jednoznačně doporučit. Cena tohoto přístroje se pohybuje kolem 3 000 Kč, není to úplně levné, ale na druhou stranu za tuto cenu dostanete kvalitní přístroj.

Dnes nejčtenější

.