Zavřít reklamu

Pokud máte jakékoliv iOS zařízení a měli jste na něm proveden jailbreak, a nebo o něm víte jen z doslechu, jistě jste zaslechli o aplikaci, kterou vyvíjel Jay „Saurik“ Freeman, o Cydii. Ta během tohoto víkendu dostala svou první velkou aktualizaci a je tedy k dispozici na stáhnutí update ve verzi 1.1, co nám tato „velká“ aktualizace přináší za vylepšení, se dozvíte na následujících řádcích. Saurik o této aktualizaci informoval na svém Twitteru, samozřejmě že všichni co spatřili tuto zprávu, začali okamžitě aktualizaci stahovat.

Změny

První vážnější změnou je rychlost načítání, jistě si pamatujete, jak to bylo doposud, obzvláště na starších modelech byla rychlost načítání velmi pomalá a na mém starém 3G nebyl problém čekat někdy i minutu, to však částečně eliminuje právě tato aktualizace. Druhou změnou je snížení využívané vnitřní paměti, díky tomu již není Cydii „pomalou“ aplikací ale je svižná, tak jak by měla být, další její problém bylo časté vypínání samo od sebe, to se v nové verzi už nestává, alespoň ne tak často. Jako třetí vylepšení je upravený vyhledávací algoritmus, který umožňuje lépe a efektivněji zobrazovat výsledky vyhledávání.

Saurik

Cydia 1.1 nepřináší jen výrazné vylepšení stability a rychlosti, také otevírá nové možnosti při jailbreaku, takže bychom se mohli dočkat untheathred jailbreaku iOS 4.3.1. již velmi, velmi brzo. Ať už jailbreak uznáváte, nebo ne, musíte uznat, že Saurik a jeho tým udělal neskutečnou spoustu práce, a tím to pořád nekončí, Freeman slibuje velké změny ještě tento rok kdy se má na bojišti objevit iOS 5 nejspíš již na nadcházejícím WWDC 2011.

Update si můžete stáhnout přímo ve stávající verzi, stačí jen, když vám vyskočí upozorňovací okénko, dáte dokončit aktualizaci a aplikace si sama stáhne 3 nové soubory a zdroje a 3 staré smaže, pak již máte k dispozici novou aktualizaci. Napište nám své zkušenosti s tímto updatem, zda vám pomohl či nikoliv…

Dnes nejčtenější

.