Zavřít reklamu

Včera sme vám priniesli správu, podľa ktorej Apple plánuje uvedenie nového iOS 5.0 mimo pravidelného cyklu. Teraz sa objavili ďalšie informácie, podľa ktorých sa iPhonu 5 tak ľahko nedočkáme. Podľa týchto informácií nový iPhone Apple uvedie až v roku 2012! Apple by tým pádom porušil svoj zvyčajný cyklus, ktorý prevádzkoval už niekoľko rokov a prežil niekoľko generácií iPhonov.

WWDC bez iPhonu
Práve na tejto developerskej udalosti býval iPhone predstavovaný. Tentokrát by mala nastať veľká zmena a na tejto konferencií by nemal byť predstavený žiadny hardware (teda žiadny iPhone, iPad alebo Mac). Táto konferencia by mala byť čisto len softvérová a venovať by sa malo hlavne výročiu operačného systému Mac OS X, ktorý oslávil 10 narodeniny. Taktiež by sa tu mala odovzdávať cena Apple Desing Award.

Zvyčajný cyklus porušený
Za posledných pár rokov si Apple zaužíval cyklus, podľa ktorého sme vedeli jednoducho predpokladať približné uvedenie aktualizovanej verzie produktu. Pre iPhone bol typický jún, pre iPad je typický marec a pre výraznejšie updaty Macov je zaužívaný október. Taktiež sme si zvykli, že nové iPody bývali pravidelne uvádzané v septembri. Zdá sa, že Apple sa rozhodol tento cyklus porušiť a hneď máme niekoľko argumentov, ktoré to môžu potvrdiť. Prečo sa teda rozhodol pre zmenu? Takým hlavným argumentom ,,pre” neskoré uvedenie je napr. to, že Apple by mal každú chvíľu sprístupniť biely iPhone 4, ktorý sa uvedenia ešte nedočkal aj napriek tomu, že bol prezentovaný spolu s čiernym modelom. Dôvodom boli výrobné problémy. Ďalším ,,pre” je napr. aj to, že Apple iPhone 4 sprístupnil zákazníkom amerického Verizonu len nedávno. Zdá sa dosť nelogické, že Apple by uviedol toľko odkladaný biely iPhone 4 a o pár týždňov iPhone 5. Radšej by Apple mohol neuviesť biely iPhone 4 a uviesť iPhone 5 v dvoch farebných variantoch. Pokiaľ to pritiahneme ešte viac za vlasy, tak pokiaľ si spomínate, Steve Jobs povedal, že rok 2011 bude rokom iPadu 2. Mal tým na mysli, že nový iPhone tento rok neuvedie?

iPhone 5 vo výrobe?
Dávnejšie sme vám priniesli správy, podľa ktorých je iPhone 5 už v továrňach. Ide len o prípravu do budúcna aby Apple dokázal pokryť stále rastúci záujem po iOS zariadeniach? Je totiž dosť pravdepodobné, že situácia, ktorá sa prednedávnom odohrala s iPadom 2. generácie sa zopakuje a iPhone 5 sa stane nedostatkovým produktom vo viacerých krajinách sveta.

Zaostane iPhone za ostatnými výrobcami telefónov?
Zatiaľ to bolo vždy tak, že Apple s novým iPhonom predstavil nejakú novinku, ktorou utiekol konkurencií a tá sa ho snažila dohnať. Keď sa jej to už podarilo, tak Apple predstavil nový iPhone … Pokiaľ by nový iPhone 5 bol predstavený až v roku 2012, ľahko by sa mohlo stať, že práve tá ,,zaostalá” konkurencia Apple predbehne a myslím si, že to Apple nechce.

Je už iPhone dokonalý?
Osobne ma nenapadá nič revolučné, čo by Apple do nového iPhonu mohol pridať. Väčší displej? Lepší fotoaparát? Hliníkové telo? Dvojjadrový procesor? Každá z týchto noviniek určite poteší, ale nejedná sa o žiadnu veľkú revolúciu. Dostal sa Apple do slepej uličky a nevie už čo by mal vylepšiť? Určite nie. Ostáva len čakať, kedy a čo Apple predstaví.

Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.