Zavřít reklamu

light-peak-no-dvd-ssd-macbook-pro-2011Nie je tomu dlho, čo Apple aktualizoval radu profesionálnych MacBookov. Apple do MacBookov osadil výkonnejšie procesory a grafické karty, ako iste viete. Práve tieto dva nové, výkonnejšie komponenty pravdepodobne spôsobujú v poradí už druhý problém s aktuálnymi modelmi. Ako ste sa na našej stránke mohli dočítať, nové MacBooky Pro majú problémy s pripojeným externého monitora, konkrétne Apple LED Cinema cez vysokorýchlostný Thunderbolt port. Netrvalo dlho a používatelia objavili ďalšiu nepríjemnú chybu – zmrznutie systému pri vysokej záťaži.

Informácie o tomto type problému sa objavili na oficiálnom Apple fóre, kde sa používatelia sťažovali na už spomínaný problém. Problém sa zatiaľ vyskytuje ,,len” pri 15” a 17” modeloch, používatelia 13” zatiaľ nehlásia problémy. Úplné zamrznutie nastáva, keď používateľ svoj MacBook Pro úplne ,,vyšťaví” na maximum, napríklad pri konvertovaní veľkého video súboru. Informácie na fórach sa rôznia, väčšina však hovorí o zamrznutí systému pri spomínanom úplnom vyťažení procesora a grafickej karty zároveň. Systém pravdepodobne nezvláda prepínanie medzi dvomi grafickými kartami. Len pre pripomenutie, Apple v aktualizácií vymenil dodávateľa grafických kariet, ktorým sa stalo AMD.

Problém sa prejavuje jednoducho. Počítač prestane reagovať na pokyny od používateľa pri plnom zaťažení. Nereaguje klávesnica a ani touchpad. Kurzor myši ostane nehybný na monitore, na vašu snahu pohnúť ním nebude absolútne reagovať.

Macbook-pro-2011
Používateľovi neostáva nič iné, ako vynútené vypnutie počítača power buttonom, pričom príde k strate všetkých neuložených dát.

 
Apple o tomto probléme údajne vie a snaží sa ho vyriešiť. Pravdepodobne ide len o softvérovú chybu, ktorá môže byť odstránená softvérovým updatom. V poradí sa jedná už o druhú závažnú chybu, ktorú Apple musí riešiť v novej rade MacBookov Pro. Zatiaľ nie je jasné, kedy Apple plánuje vydať toľko žiadaný udate opravujúci tieto dve závažné chyby. Je len otázne, koľko chýb MacBooky Pro ešte skrývajú a kedy sa prejavia.

Dnes nejčtenější

.