Zavřít reklamu

apple-iphone-5Ačkoliv ještě stále není na trhu bílá verze iPhonu 4, již za tři měsíce by mohl být představen jeho nástupce, kterému zatím „pracovně“ říkejme iPhone 5. I když se nejprve spekulovalo, že bílý iPhone 4 si již nikdo nikdy nekoupí, nedávno bylo toto tvrzení vyvráceno samotným Philem Schillerem, který na svém Twitteru potvrdil zahájení prodeje bílého iPhonu 4 ještě letos. Podle nejnovějších informací bude iPhone 5 z velké části vycházet právě z veleúspěšného iPhonu 4.

Server 9to5mac.com uvedl zprávu, podle které se v internetovém obchodě alibaba.com objevila nová pouzdra, která jsou speciálně určena právě pro iPhone 5. Na zmíněném serveru lze opravdu tyto obaly nalézt a dokonce i objednat. I když se jedná pouze o spekulaci, ve zmíněném internetovém obchodě se dříve objevily obaly například i pro nový iPad 2.

alibaba

Z těchto obrázků jasně vyplývá, že nový iPhone 5 by měl tvarem vycházet ze současné generace jablečného telefonu. Určitě bude použit současný dvoujádrový procesor Apple A5, 512 MB RAM. Bude zajímavé sledovat, zda se již letošní generace iPhonu dočká paměti o kapacitě 64 GB. Odlišně by měla být vyřešena také anténa, která by měla být znovu pod krytem přístroje a nikoliv na jeho boku. Spekuluje se o jejím umístění za jablíčko na zadní straně telefonu. Jedním z taháků iPhonů 5 by měl být nový displej, jehož rozměry by měly dosahovat až čtyř palců. Displej by tak zasahoval až k samotným bočním hranám. To vše samozřejmě při zachování současného retina rozlišení (kvůli zachování kompatibility aplikací).

one11

Dnes nejčtenější

.