Zavřít reklamu

Na serveru EE Times se objevila spekulace, podle které se Apple rozkmotřil se Samsungem, který je pro Apple nejen důležitým partnerem, ale i výhradním dodavatelem Apple A5 procesorů, které aktuálně používá tablet Apple iPad 2 a v budoucnosti budou pravděpodobně použity i u nového iPhonu. Dle výše zmiňovaného serveru se již Apple dohodl na dodávkách nových procesorů se společností Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC).

I když se jedná pouze o spekulaci, EE Times se odvolává na své spolehlivé zdroje, podle kterých k dohodě mezi oběma stranami opravdu došlo a TSMC bude opravdu vyrábět novou generaci jablečných procesorů. TSMC by pro Apple mělo vyrábět procesory A5 jak 40-nanometrovou tak i 28-nanometrovou metodou.

Jedním z důvodů pro změnu dodavatele procesorů je fakt, že TSMC údajně dokáže procesory vyrobit o něco levněji než Samsung, a Apple tak ušetří část nákladů, které může později využít v jiném odvětví. Druhým důvodem může být také fakt, že samotný Samsung začíná svými výrobky konkurovat Applu.

Více bleskovek

.