Zavřít reklamu

mobilemeNedávno The Wall Street Journal, Bloomberg a CultofMac uvedly, že dle jejich tajných zdrojů v Applu se dočkáme v létě tohoto roku iPhone mini (nano). The New York Times má na celou věc úplně jiný názor. NYTimes má své také své zdroje uvnitř a nutno říci, že také velmi kvalitní. Podle The New York Times se nedočkáme menšího modelu iPhonu 4 ale jiných zajímavých věcí. NYTimes uvádí, že Apple se spíše zaměřil ve vývoji iPhone na zlevnění výrobních nákladu. Zejména se jedná o výrobu tzv. flash paměti, která je jedním z nejdražších komponentů na celém iPhonu. Ovšem NYTimes také uvedl, že jeho tajné vnitřní zdroje ho informovali o aktualizaci Mobile Me.

Tajný zdroj, který si pochopitelně nepřeje být uveřejňován uvedl, že „nové“ MobileMe bude zdarma a nabídne uživatelům „synchronizaci souborů bez použití kabelu“. Dle všeho se zdá, že Apple si dal za cíl vytvořit takovou službu s rychlou infrastrukturou a spolehlivou natolik, aby šli fotky a videa synchronizovat online. Díky tomuto updatu MobileMe, si tak budete moci ukládat všechny vaše soubory na cloudový disk na MobileMe a můžete si stejné soubory, média otevírat jak na iPhone, iPadu tak na počítači. Díky tomuto skvělému updatu by tak mohl minimalizovat náklady na výrobu flash paměti a tak zlevnit výrobu, a ani nebude muset vyrábět menší verzi iPhone. Co si budeme totiž povídat, více iPhone s různými rozlišeními displeje by vývojářům dělal patřičné problémy a o ty Apple určitě nestojí. Stejně technologii cloudu využíval Microsoft Kin, který byl však brzy stažen z prodeje. Vše se automaticky ukládalo na FTP, na které měl každý přístup přes kin.com

Apple, jak je jeho zvykem si nepřeje jakkoliv komentovat tuto zprávu. Inženýři Applu momentálně finišují s iPhone 5, který by měl mít podobnou velikost jako iPhone, prozradil další kontakt The New York Times, dále taky prohlásil to co jeho spolupracovník z Applu, že se opravdu nechystá žádná zmenšená verze iPhone 4. Dle slov analytiků se dočkáme nového iPhone 5 již toto léto. Někdo z vedení Applu, ale NYTimes „práskl“ že pro ně nemá smysl vyrábět další model s odlišnými parametry, vždyť by tím nabourali svůj ekosystém v Apple AppStore.

Závěr

Podle zpráv NYTimes, které jsou v rozporu se všemi váženými analytickými agenturami, jako jsou například Bloomberq a WSJ, které díky svým rovněž anonymním zdrojům potvrdily menší verze iPhone s 2,3“ displejem, zpráva NYTimes jde přímo proti tomuto tvrzení. Musíme si přiznat, že už v tom všem začíná být opravdu velký zmatek. Ovšem pokud by jsme se dožili toho dne kdy bude MobileMe zdarma pro všechny uživatelé jablečných výrobku, byl bych velmi rád. Možná že už to bude velmi velmi brzo. Jedno je jisté. Tento rok toho zažijeme ještě spousty a třeba i to, že vám budu psát zprávu o tom, že MobileMe je zadarmo a my můžeme využívat všech jeho výhod. A co si myslíte o Mobile Me zadarmo vy? Dočkáme se někdy všech aplikaci z tohoto balíčku zadarmo a nebo přibude k „Find my iPhone“ už jen nějaká drobnost? Diskutujte s námi, zajímá nás váš názor na toto téma.

Dnes nejčtenější

.