Zavřít reklamu

Večer před zahájením předprodeje iPhone 4 Verizon bylo zrušeno informační embargo a recenzenti, kteří měli k dispozici tento typ iPhone 4, mohli vydat své poznatky do světa. Mezi ně patří servery Macworld, TechCrunch, All Things D a Engadget. Všechny servery se v podstatě shodují na tom stejném, iPhone 4 Verizon má mnohem lepší signál, netrpí takzvaným „mrtvým úchopem“ a hovory jsou kvalitnější. Nadruhou stranu však iPhone 4 Verizon má až o 50% pomalejší stahování dat z internetu. iOS 4.2.6 neobsahuje žádné závratné novinky, pouze vše potřebné pro použití v CDMA síti a vytvoření Hotspotu, který při plně nabitém telefonu vydrží iPhone 4 poskytovat až 4 hodiny. Podívejte se na závěry jednotlivých recenzí.

Macworld
– S několika menšími obměnami, vypadá a funguje stejně jako AT & T iPhone 4.
– Obsahuje iOS 4.2.6.
– Dobrá vzdálenost na mobilních Hotspot .
– Pokud používáte internet a telefon zvoní, připojení k Internetu ihned skončí.

TechCrunch
– Tato verze Verizon iPhone 4 netrpí žádným z problému se strátou signálu z GSM verze.
– Mnohem lepší signál, než u GSM verze.
– Pokud používáte hotspot, telefon vydrží na baterku solidní 4 hodiny.

All Things D
– Model Verizon má mnohem lepší hovory (kvalitnější zvuk).
– „AT&T je v průměru o 46% rychlejší při stahování z internetu.

Engadget
– Hovory byli vždy spojeny a byli mnohem kvlaitnější ve stejných lokalitách, než s GSM.
– Rychlost přenosu dat je dramaticky pomalejší než u AT&T GSM.

Závěr

Náš kolega měl možnost testovat iPhone 4 Verizon na pár hodin, jeho poznatky jsou shodné s těmi předchozích serverů. Pro nás je to poměrně nepochopitelné, ale jeho například překvapuje to, že může uskutečnit půl hodinový hovor bez toho, aniž by došlo k jeho výpadku. To je smaozřejmě závislé na lokaci, ovšem v USA to není se sítí GSM AT&T nic zvláštního a výpadky jsou zcela běžné. Bohužel rychlost připojení je až o polovinu nižší než u AT&T. Vytvoření Hotspot je obrovskou výhodou, která však příjde již i na GSM telefony, tedy není to nic, co by značně zvýhodňovalo CDMA iPhone od toho GSM, pouze CDMA tuto funkci nabízí dříve. Nicméně se díky teto funkci zcela ztrácí smysl toho, mít dvě Mikro-SIM (iPad + iPhone 4) a platit dva datové paušály!

iPhone 4 Verizon v ČR

Mnoho lidí rozhodně láká si pořídit tento přístroj například přes eBay.com a začít jej používat v ČR. To není bohužel možné. V České Republice se v současné době používá standardně pásmo GSM a pouze jediný operátor U:FON využívá pro hovory takzvanou síť třetí generace, neboli CDMA, stejně jako Verizon. Zda je však problém v tom, že sítě CDMA fungují v různých pásmech a ta Verizon je zcela jiná, než ta, kterou používá U:FON. V České Republice tedy není možné používat iPhone 4 Verizon!

Design iPhone 4 CDMA nepotřebuje obsahovat mezinárodní značky pro elektronické zařízení, je tedy čistější a subjektivně hezčí.

Dnes nejčtenější

.