Zavřít reklamu

logo_peticeV roce 2009 byla spuštěná první petice, která se snažila zasadit o zařazení češtiny do standardní konfigurace Mac OS X 10.6. Bohužel se tak nestalo.  Drobným úspěchem je, že instalace jazykového balíčku je dostupná komukoli. Není již nutná registrace, jak tomu bylo před tím. O lokalizaci se nyní stará samotný Apple, který konečně vstoupil na českých trh. Myslíme si však, že situace je nadále neutěšená. Ostatní nadnárodní softwarové firmy se snaží o zpřístupnění svých programů tím, že jej lokalizují. Apple prozatím lokalizaci řeší pro uživatele nepohodlnou oklikou. Operační systém Mac OS X je zatím stále distribuován bez české lokalizace, kterou je třeba doinstalovat samostatným jazykovým balíčkem. Vydání bývá oproti aktualizacím systému zpožděno, někdy až o několik měsíců. To samé se týká dalších aplikací Applu.

Nejpoužívanější programy iTunes a Safari nejsou lokalizovány pro platformu MS Windows, ani pro Mac OS X. Lokalizace pro iLife a iWork se uvolňují také zvlášť a s notným zpožděním.
Apple dosud standardně poskytuje českou lokalizaci v iOS a softwaru pro iPody. To Applu umožnilo, aby si výrobky běžící na zmíněných softwarech našly řadu spokojených zákazníků také v Česku. Počítače Mac si zaslouží stejnou pozornost a péči.
Proto spouštíme od 1.2. do 31.3. 2011 novou petici, která požaduje nápravu těchto nedostatků:

  • kompletní přeložení vybraných aplikací firmy Apple a začlenění překladů do standardních distribucí a konfigurací (týká se to iTunes, Safari, Mac OS X, iLife, iWork, MacOS X Server).
  • přeložení a poskytnutí manuálů ke všem softwarovým a hardwarovým výrobkům Applu, které se prodávají v ČR.
  • propojení překladatelských týmů, aby nastalo sjednocení všech dosud prováděných překladů (např. iOS, Mac OS X, systému pro iPod, etc).

Apple stále více roste, my chceme růst s ním. Známe naše spotřebitelská práva a tímto se jich snažíme domoci. Chceme být vnímáni jako ostatní zákazníci společnosti Apple, kterým je poskytován servis a podpora v plné míře a kvalitě.
Apple tvrdí, že si svých uživatelů považuje. Také my jsme jeho zákazníky, tudíž i my chceme, aby bylo s námi stejně zacházeno, jako je tomu v jiných zemích.
Situace není neuspokojivá nejen v České republice, nýbrž i v jiných evropských státech.

petice_logo
Z tohoto důvodu spouštíme vedle české petice, která se chce zasadit o zařazení češtiny do standardní distribuce aplikací Apple, také anglickou petici. Ta má za cíl prosadit zařazení dalších evropských jazyků do aplikací firmy Apple.
Obě petice lze nalézt na www.multiapple.com.

Dnes nejčtenější

.