Zavřít reklamu

Apple-2011Apple rok čo rok aktualizuje svoje produkty. Rok 2011 určite nebude výnimkou, dokonca Apple by nás mal prekvapiť novou generáciou MacBookov Pro, iPadom 2 generácie, iPhonom 5 a nejakým tým softvérom.

MacBook Pro

V apríly by nás Apple mal prekvapiť zbrusu novým MacBookom Pro s množstvom vychytávok, o ktorých sa iným notebookom môže len snívať. Apple by mal do novej generácie MacBookov Pro pridať 512 GB SDD disk, odstrániť optickú mechaniku, a tým zväčšiť batériu a jej výdrž. Najväčším prekvapením by mala byť nová technológia zvaná Light-peak, na ktorej údajne Apple spolupracuje s Intelom. Light-peak dokáže prenášať obrovské množstvá dát (momentálne 10 Gb/s čítania aj zápisu) a rýchlosť prenosu by sa mala stále zväčšovať až na 100 GB/s!

MacBook White

Či sa biely kamarát MacBooku Pro dočká tiež takého veľkého updatu, je veľmi otázne. Otáznym však nie je to, že updatu sa určite dočká. Na Apple záleží už len to, ako veľkého. Bude vo Whitovi Light-peak? Bude mať optickú mechaniku? Bude obsahovať SDD? Alebo sa dočkáme ,,len” výkonnejšieho procesora, RAMky a väčšieho disku?

MacBook Air

MacBook Air sa prednedávnom dočkal už potrebného updatu, ktorý priniesol dve verzie. Jednu 13” a jednu 11”, a tiež možnosť rozšírenia RAM, … Tak ako pri Whitovi aj tu je otázne či sa tu objaví v roku 2011 Light-peak. Osobne si myslím, že skôr áno ako nie. Optickú mechaniku odobrať nemôžu :D , tú môžu len pridať, čo je veľmi nepravdepodobné, keď ju nikdy neobsahoval, odobrať ju idú aj s MacBooku Pro.

iMacy

Pri iMacoch sa určite skôr alebo neskôr dočkáme updatu hardwaru. Obrovskou novinkou by mohlo byť predstavenie iMacu s dotykovou obrazovkou (čo vyplýva s patentu Apple). Osobne si neviem predstaviť mať doma na stole 27” ,,iPad”, na ktorom beží Mac OS X, a ktorý by som ovládal dotykmi prstov.

iPad 2

iPad 2 generácie by mal obsahovať až dve kamery. Tá predná by samozrejme mala slúžiť na videotelefonovanie – Face Time, na MacBooky, iPhony a iPody, a samozrejme na nové iPady. Druhá kamera by mala byť na zadnej strane, a predpokladám, že bude natáčať HD video, tak ako najnovšie iPhony a iPody Touch. Možno mi dáte za pravdu, no možno nie, natáčanie videa alebo fotografovanie s iPadom bude dosť nepraktické. Objaviť by sa mohla aj štrbina na SD karty, alebo USB port, čo je však nepravdepodobné.

Apple-2011

iPhone 5

O iPhone 5. generácie sa špekuluje celkom dosť. Predpokladá sa, že Apple by mohol pridať viacej farebných variantov, ktoré by prilákali viacej zákazníkov, aj keď iPhone o kupcov núdzu zatiaľ nemá, aj napriek problémom s anténou. Dočkať by sme sa mohli aj 64 GB modelu, predsa len HD videá a stále väčšie množstvo aplikácií pre iOS zariadenia zaberá stále viac a viac miesta v iPhonoch a miesta na disku je menej a menej. Taktiež by sme sa mohli dočkať opravenia problémov s anténou, kvôli ktorej Apple spustil rozdávanie puzdier pre iPhone. Nová generácia iPhonu určite so sebou prinesie aj lepší fotoaparát, videokameru a kvalitnejší blesk. S iPhonom 5 príde aj iOS 5.0, a čo prinesie, si netrúfam odhadnúť. Apple nás však určite prekvapí niečím nový :)

iPod Touch

Keď sa updatu dočká iPhone, neskôr sa ho dočká aj iPod Touch, ktorý bude (skoro) verne kopírovať po stránke hardwaru aj softvéru svoj väčšieho brata – iPhone.

iPod Nano

iPod Nano sa pravdepodobne dočká softvérovej aktualizácie, ktorá pridá ďalšie funkcie, ako napr. kontakty, prehrávanie videa a mnoho ďalších užitočných funkcií, ktoré nemá a mohol by mať.

iPod Classic

Apple by mohol aktualizovať aj svoj iPod Classic, ktorý sa významnej aktualizácie už dlhší čas nedočkal. Osobne si myslím, že Apple by spravil správny krok, keby iPod Classic prestal predávať a jeho miesto by obsadil iPod Touch s väčším diskom, napr. 128 GB.

iWork  ’11

iLife ’11 je už dávno na svete, ale po novom iWorku stále ani stopy. V 2011 by sme sa ho už konečne mohli dočkať. Medzi nové funkcie by mohol patriť full screen mode, taký ako sa nachádza v novom iLife. Možno sa ho dočkáme spolu s otvorením Mac App Store!

2011_predictions_apple

Mac OS X 10.7 Lion

Tento OS už predstavený bol, treba už len počkať na začiatok predaja. O jeho nových funkciách si môžete prečítať v našom článku.

Mac App Store

Mac Store sa objaví čo nevidieť, a to 6.1.2011. Objaví sa spolu s novým updatom na Snow Leoparda, a ten bude aktualizovaný na verziu 10.6.6.

Záver

Rok 2011 bude plný (Apple) prekvapení na ktoré sa môžeme už teraz tešiť. Apple nás má skutočne čim prekvapiť, tak nech nám to nepokazí. Kto sa teší na nové Apple produkty :D ? Čo si myslíte vy že Apple predstaví?

Dnes nejčtenější

.