Zavřít reklamu

Battlefield_iphone_iconKdyž se mezi hráči řekne Battlefield, všem hráčům na PC nebo konzoli se vybaví ty hodiny a hodiny propařených u této veleslavné série. Hra se srovnává s takovými velikány jako je Call of Duty, Medal of Honor a další slavné akční tituly. Nyní BF dorazil i na iOS zařízení (iPhone/iPod Touch). Povedl se tento krok EA?…

Ovládání

A je tady první zádrhel. Když srovnám ovládání takové akční pecky jako BF bezesporu je a ovládání Modern Combat 2: Black Pegasus tak musím přiznat, že sem z BF dosti zklamaný. Když se pohybujete po vlastních tak by se ještě dalo říct, že to není nejhorší, ale jakmile se dostanete do vozidla, tak hra se stává poměrně nehratelnou, musíte ovládat vozidlo a zároveň ještě kanón, kulomet, což na „malém“ displeji od iPhonu prostě nejde.

Hratelnost

Ve hře je na vás připraveno celkově 14 misí. Možná si říkat že je to dost a zábava bude dlouhá. Omyl! Hra je „stejná“ jako na PC nebo konzoli, herní doba kolem 4 hodin je prostě ubohá ale asi to je trend dnešních her, co nejkratší dobu ale vytřískat z toho co nejvíc financí. Cítím se o něco ochuzen a asi nejsem sám, ale o tomto problému bych mohl psát samostatné téma, takže zpět k BF. Ve 14 misích zavítáte do džungle, pouště, hor a různých vojenských základen, trochu mi tady chyběla nějaká stealth mise, což bych u elitní jednotky zabijáku, kteří vás zlikviduji na dva doteky. Ve hře jak sem již výše zmínil tak kromě hry kdy budete běhat po svojich tak se jako v každém BF dostanete i do vozidel škála tady sice není nějak ohromná ale zašoferujete si tank, džíp s kulometem a taky si proplujete na lodi. Uměla inteligence vašich pomocníku a protivníku je taky na docela nízké úrovni, jediné co komplikuje jejich sprovození ze světa je krycí systém, který umí kupodivu často využít, ale stejně po chvíli vykouknou a…

Multiplayer

Aby toho samozřejmě nebylo málo tak multiplayer se bohužel taky moc nepovedl. Hra je známá mezi hráči na PC a konzoli i díky svému naprosto skvělému multiplayeru, u iOS verze to bohužel neplatí. Vývojáři si pod slovem multiplayer představili hru po síti maximálně pro 4 hráče a 2 mapy. Tento nedostatek možná změní brzký update o kterém se v zákulisí šeptá, možná se dočkáme více map.

Grafika

Grafika, to je snad jediná věc, která se hře nedá vytknout, na Retině vypadá skvěle. Přirovnal bych to opět k Modern Combat 2: Black Pegasus ikdyž možná je na tom celkové lépe, tak detailní provedení zbraní se jen tak nevidí, i přechody během hraní, kdy všude dokola mate kouř, do toho ještě záblesky, opravdu krása a hlavně vše je maximálně plynulé. Cut scény pomocí kterých je vyprávěn příběh celé hry, jsou taky na vysoké úrovni.

Závěr

EA v poslední době přináší na iOS slavné hry z PC a konzoli, NFS: Hot Pursuit, teď BF: Bad Company 2, jsem za to rád, protože i ty 4 hodiny stojí za to. Pokud si chcete užít pořádnou akci kde ani na chvíli nevydechnete tak Battlefield je určitě jedna z možností, berte to, tak že moje výsady k ovládání nemusí mít každý, je to můj subjektivní názor. Příběh má svou logiku a jako největší mínus vidím ten multiplayer, ve srovnání s Modern Combat 2 kde může hrát až 10 hráču a map je tam taky „dostatek“. Snad se dočkáme v update velkolepých změn. Za 0,79 euro ale BF opravdu stojí.

Battlefield: Bad Company 2 si můžete pro iPhone/iPod touch stáhnout za cenu 0,79 Euro v Apple iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.