Zavřít reklamu

army_iphoneServer cultofmac.com přišel se zprávou, že armáda USA by ráda vybavila své vojáky smartphony. Chytré telefony by se měly stát součástí standartního vybavení každého vojáka a jen na něm by také měl být výběr modelu. Škála je poměrně pestrá: od Symbianu (který ale v Americe příliš rozšířený není a uvažuje se o něm jen jako o krajní variantě), přes Android od Googlu, až po iOS.

Vojáci by měli telefony využívat jak pro pracovní, tak pro soukromé účely. Armáda plánuje nasazení smartphonů pro nejrůznější cvičení nových vojáků, udajně chce spustit i vývoj speciálních aplikací (otázkou je, zda-li bychom se těchto aplikací dočkali v App Store, popřípadě v Android marketu), které by usnadnily výcvik a případný kontakt s nepřítelem v nepřátelské zóně. Ve volném čase by vojáci přes telefon mohli vyřizovat maily, kontrolovat své bankovní účty, volat rodině atd.

Picture-8

Generál Michael Vane nedávno prohlásil: „Jednou z možností je, aby byl chytrý telefon součástí standartního vybavení každého vojáka.“

V některých oblastech je již nasazení smartphonů realitou. Například se jedná o Fort Leonard Wood, Fort Lee, Virginii, ve Fort Sill ve státě Oklahoma běží program s názvem „Propojení vojáků s digitální aplikací“.

Dnes nejčtenější

.