Zavřít reklamu

Tiskovému mluvčímu O2 Martinu Žabkovi jsme položili otázku, která trápí čím dál větší množství uživatelů iPhone, proč jim nefunguje Tethering? Otázka zněla konkrétně takto: Blokuje Telefonica O2 poskytování Tetheringu u telefonu Apple iPhone? V případě, že tomu tak není, jaké je oficiální stanovisko O2 k tomu, že majitelům těchto telefonů oficiálně Tethering nefunguje. Přes tento fakt, si Apple Inc. zvolil jako výsadního poskytovatele datového programu pro Apple iPad právě O2, další otázka tedy byla na snadě:  Díky čemu si zvolila společnost Apple Inc. O2 jako výhradního poskytovatele datových tarifů pro Apple iPad a jsou tyto tarify nějakým způsobem dotovány ze strany Apple Inc.?

Podívejte se na exklusivní vyjádření Martina Žabky, tiskového mluvčího O2 Telefonica!

Dobrý den,

Posílám požadované odpovědi

Situace s tetheringem u iPhone od O2 je v tuto chvili taková, že společnost Apple tethering blokuje. Rozhodně to není tak, že bychom my jako společnost tethering blokovali. Naopak, tuto situaci vnimame jako velice neprijemnou, ovsem jsme v tomto plne v rukou Applu.

Spolupráce mezi O2 a Apple je v případě iPadu v nabídce mobilních datových služeb. Jen pro upřesnění O2 iPad neprodává, iPad je prodáván přes distributory Apple. Při koupi iPadu získá zákazník zvýhodnění, ve formě micro SIM zdarma s 3 měsíci internetu zdarma. Zcela prokazatelně ale O2 nabízí nejširší pokrytí 3G v ČR ( v současnosti 42% obyvatel), proto jsme mohli zákazníkům iPadu nabídnout nejlepší podmínky pro mobilní datové připojení. Jinak otázka je spíše určena pro Apple než pro nás.

S pozdravem

Martin Žabka
Tiskový mluvčí

O2

Další email:

Dobrý den Martine,

Velice si vážím Vaši odpovědi a děkuji za ni. Mohu se v tom případě ale zeptat, proč T-Mobile a Vodafone Tethering funguje? Podle Vaši odpovědi mi příjde zvláštní, že když Apple Inc. něco blokuje, dva operátoři ze tří to umožňují a jeden ne. Děkuji předem za odpověď.

Martin Žabka

Dobrý den,
Proč Apple blokuje tethering pro naš společnost se budete bohužel zeptat ve společnosti Apple.

O2_tethering

Ještě jednou velice děkuji Martinovi, že si udělal čas a poskytl odpovědi, děkujeme!

Dnes nejčtenější

.