Zavřít reklamu

ipad-zaggmate-9
Společnost ZAGG nabízí ve svém sortimentu velice zajímavou část příslušenství. Konkrétně se jedná o klávesnici pojmenovanou ZAGGmate, která zároveň slouží jako jakási modifikace obalu. Klávesnice zatím nebyla uvedena do prodeje, nicméně si ji můžete jž předobjednat, ač pod stromeček vám ji společnost u nás v ČR asi doručit nestihne. Dalo by se říci, že ZAGG použil podobnou technologii, jakou si nyni nechal patentovat Apple u MacBooků.

Co bych na klávesnici uvedl jako velmi příjemné vlastnosti: je  hliníková, tedy ze stejného materiálu, za jakého je vytvořen zadní kryt iPadu.  Je tenká a lehká,  k celkové tloušťce iPadu přidá zhruba 3,1 mm (1/8 palce), což je opravdu velmi málo. iPad se dá do klávecnice vložit také úplně na plocho, není tedy třeba klávecnici používat za každých okolností. A samozřejmě je do drážky umístitelný v obou možných polohách-na výšku i na šířku. Pokud jej umístíte na výšku, iPad funguje pomocí Dock konektoru, pokud na šířku, je potřeba jej připojit přes Bluetooth.

Co na klávesnici shledávám velmi užitečné jsou fukční klávesy – kromě hudebního modulu stejně jako na Apple Keyboard zde najdeme také Home Button místo Esc, dále pak vypnutí displeje, stáhnutí klávesnice (virtuální) nebo vyhledat Spotlight.

Český distributor již zahájil předobjednávky na bezobalu.eu a bližší informace poskytuje zde.

Podrobnou recenzi přinese ma na LsA již do vánoc!

Dnes nejčtenější

.