Zavřít reklamu

monopoly iconKaždý z vás už určite hral alebo počul o tejto super spoločenskej hre, kde sa stávate biznismanom, obchodujete s pozemkami a budovami. Našťastie má aj svoju iPhone a iPod verziu, s ktorou si zahráte kdekoľvek, kde máte so sebou svoje zariadenie. Hru si môžete tiež zahrať s rodinou alebo kamarátmi pomocou  Wi-Fi hry, kde sa uvidí kto z vás je najlepší obchodník! Ale taktiež si môžte až štyria zahrať na jednom zariadení. Zaujme aj svojou cenou 0,79€, čo nie je až tak veľa. Nerozumiem, prečo v App Store nie je aj verzia pre iPad. Určite by sa lepšie hralo na veľkom displeji iPadu, ako na menšom displeji iPhonu. Škoda absencie iPad verzie. Pokiaľ však rady hráte Monopoly, neváhajte, určite sa oplatia!

Grafika

Škoda, že chýba podpora Retina Display, ktorá dúfam že príde s ďalším updateom. Pri menej známych výrobcoch sa to dá ešte pochopiť, ale prečo to chlapci z EA nedotiahli!

Po zvolení položky nová hra v menu, si môžete vybrať z prostredí, kde sa hra bude odohrávať. Nie je to až tak podstatné, lebo aj tak sa budete pozerať najviac na hraciu plochu, ale celkový dojem z hrania to zlepší.

Chvíľami sa mi zdá, že hra je akási ,,rozmazaná”. Vidieť to môžete aj na obrázkoch, ktoré nájdete v popise hry v App Store. V menu to nie je vidno, ale počas hry si to všimne každý, najmä pri otáčaní kamery o 90 stupňov. Až na tento nedostatok je grafika pekná.

Zvuky

Zvukové efekty sú jednoduché a úplne postačujú, aj keď by mohli znieť trochu realistickejšie, keď už hra pochádza z dielne EA. Počas hrania, vám v pozadí hrá príjemná hudba, hodiaca sa presne na tento štýl hry. Náročnejší ocenia, že si môžu vybrať s dvoch štýlov: Jazzu a Lounge. Keď hudbu počas hry nemusíte, jednoducho ju môžete vypnúť v nastaveniach. Osobne by som uvítal možnosť, vybrať si vlastnú hudbu z prehrávača iPod.

Monopoly iphone

Ovládanie

Hra má také isté pravidlá ako krabicová verzia. No nič prekvapivé :D. Tak ako skoro každá hra, ktorá je momentálne na iPhone má pekné prehľadné menu, v ktorom sa rýchlo každý zorientuje. Známi panáčik vás po spustení prevedie hrou, vysvetlí vám čo a ako, a ďalej vás už nebude otravovať. Hru ozvláštnia aj aukcie pozemkov. Svoje pozemky spoznáte podľa ,,tehličky” vašej farby. Čomu však nerozumiem, prečo taká známa hra nie je v Slovenčine, alebo v Češtine!

Monopoly iPhone

Záver

Monopoly na iPhone a iPod sú skvelou hrou, ktorú si zahráte kdekoľvek bez potreby nosiť so sebou celú krabicovú hru. S touto hrou strávite množstvo zábavy, či už s pri hre proti priateľom cez Wi-Fi, alebo proti vášmu iPhonu. Čo ma na hre zarazilo, že po spustení na mojom iPhone 3G mi hra napísala aby som si reštartoval iPhone kvôli nedostatku pamäte. Po od ignorovaní hra mierne trhala, čo by chcelo optimalizáciu pre staršie zariadenia.

Napriek miernym nedostatkom je to výborná hra, ktorú sa oplatí mať vo svojej zbierke hier. Hru nájdete za 0.79Euro tu pre Slovenský App Store, a tu pre Český App Store.

Dnes nejčtenější

.