Zavřít reklamu

Doodle_jumpMáte rady skákanie? Lebo pri tejto hre sa skutočne vyskáčete! Jej náplňou je skákať a skákať a stále len dookola skákať. V ôsmich rôznych prostrediach si môžte vyskákať najvyššie skóre a tak sa zaradiť do celosvetového rebríčka najlepších hráčov tejto hry. Alebo tiež môžte svoje skóre zdielať pomocou Game Center, Twitteru alebo Facebooku so svojimi priateľmi a navzájom sa porovnávať kto je lepší. Žiadnu závratnú cenu tejto app nečakajte, pretože jej cena je skvelých 0,79€! Za túto malú čiastku si užijete množstvo zábavy! Verziu pre iPad by ste však hľadali márne.

Grafika

Celá hra vyzerá akoby bola kreslená rukou na papieri. Prostredie je pekné prehľadné a jednoduché. Rýchlo si na neho človek zvykne a iste sa mu zapáči. V hre máte na výber s ôsmich prostredí s rôznou tématikou. Skackať si môžete vo vesmíre, pod vodou, na futbalovom zápase, v zasneženej krajine, alebo dokonca v džungli. Alebo si môžete vybrať z dvoch ,,strašidelných” prostredí – helloweenskeho a  s prostredia, kde vyzeráte ako duch a na svoju cestu si musíte posvietiť. Prostredia vám hru ozvláštnia a spestria. Ocenia ich hlavne menší hráči.

Doodle jump
Doodle jump

Prostredie

Prostredie tvoria ,,schodíky” po ktorých skáčete hore. V hre ich nájdete hneď niekoľko druhov: obyčajné, nalomené (na ktoré keď skočíte sa zlomia a vy spadnete), vybuchujúce, pohyblivé, alebo ,,jednorázové” na ktoré keď skočíte zmiznú. No nájdete aj také, ktoré si prstom posuniete na miesto, ktoré vám vyhovuje. Dostanete sa aj do situácie, keď si cestu budete musieť doslova preskákať po hlavách vašich nepriateľov .

Pri svojom putovaní narazíte aj na veci, ktoré vám postup urýchlia. Môžu to byť pružinky, vrtuľky, raketa, jetpack … V každom prostredí sa nachádzajú len niektoré.

Zvuky

Od spustenia hry počujete stále skackanie a len skackanie (aj v hlavnom menu). Na blížiaceho sa nepriateľa upozorní zvuk, ktorý vám dá najavo že sa máte pripraviť na blížiace sa nebezpečenstvo. Zvuky sú jednoduché, pre svoje účeli plne postačujúce.

Ovládanie

Hru ovládate jednoduchým nakláňaním iPodu alebo iPhonu na ľavú alebo pravú stranu. Ovládanie jednoduchšie už ani nemôže byť, no čo dodať.

Doodle jump
Doodle jump

Záver

Hra zaujme hlavne mladších hráčov, pre ktorých si myslím, že je hra primárne určená. No aj starší nad ňou neohrdnú. Hra sa dá hrať donekonečna, vlastne pokiaľ vás neomrzí. Na také chvíľkové hranie je perfektná, napríklad keď čakáte na autobus, alebo sa nudíte cez prestávku v škole. Pokiaľ vás zaujala, neváhajte a kupujte. Za túto cenu sa určite oplatí. Sklamaný s nej určite nebudete, podľa môjho názoru je skutočne vydarená a určite patrí medzi najlepšie hry na iPhone!

Hru nájdete tu pre Slovenský App Store, a tu pre Český App Store.

Dnes nejčtenější

.