Zavřít reklamu

runkeeper-icon-200-150x150Rádi běháte, jezdíte na kole a vůbec trávíte aktivně svůj volný čas a nesedíte pořád jenom u televize a počítače? Chcete si svoji aktivitu monitorovat? Tak máte dvě možnosti, Nike + nebo Run Keeper. Recenzi na Nike+ po více jak 800Km si můžete přečíst zde. Já budu recenzovat Run Keeper, s kterým sem si již zažil bezmála 200 KM na kole, pouze rekreačního ježdění

Co budeme potřebovat?

K používání potřebujeme pouze iPhone s GPS modulem a samozřejmě zakoupenou app Run Keeper z App Storu, žádné čidlo jako u Nike+. K dispozici je i ořezaná verze Run Keeper zdarma rovněž na App Store. Nyní už k samotné App. Při prvním zapnutí nás Run Keeper vyzve, abychom si vytvořili účet na runkeeper, určitě se zaregistrujte, později se dozvíte proč. Při dalším startu už se rovnou dostanete k hlavním záložkám. Na výběr jsou 4 záložky (Start, Training, Activities a Settings).

Start
V prvním „řádku“ najdeme Input Type – Na výběr je GPS (Run Keeper zapisuje ujetou (uběhnutou) cestu do Google maps, rychlost určuje podle GPS snímače) nebo Manual Entry (Pokud sportujete v tělocvičně, kde by GPS neměla význam, zadáte hodnoty manuálně, zvolíte, s jakým načiním cvičíte, aktivitu a zadáte hodnoty)
Druhy „řádek“ nese název Activity Type – zde jednoduše vyberete, co budete nyní s app Run Keeper provozovat na výběr máte několik variant od běhání přes jízdu na kole až po plavání nebo zaškrtnete other.
Při zapnutém GPS módu si je na výběr navíc políčko Playlist – což se mi osobně velmi líbí, můžete si pustit svou oblíbenou hudbu, nebo která vás vyhecuje maximálnímu výkonu.
Předposlední „řádek“ nesoucí název Training –zde najdeme v základu tři možnosti tréninku, ale můžeme si vytvořit vlastní.
Posledním políčkem, které určitě všechny zaujalo jako první je velké zelené Start Activity – tapnutím na zelené tlačítko odstartujete měření svého sportovního výkonu.

Runkeeper
Runkeeper
IMG_0282

Training
Jednoduchá záložka, zde si vytváříte nové typy tréninku, které si pak můžete postupem času editovat nebo úplně smazat. Vytvořené tréninky se zobrazí také na první záložce v políčku Training. Zde již není co dodat…

Runkeeper
Runkeeper
Runkeeper

Activities
V třetí záložce se zobrazují již vykonané sportovní aktivity, které si můžete prohlížet s odstupem času. Uvidíte např. kudy jste jeli/běželi (pouze v případě že jste použili GPS mód) v Google maps, dále uvidíte kolik jste spálili kalorii, jak dlouho jste sportovali, jaká byla vaše průměrná rychlost v určitém úseku, celkové kilometry, celkovou průměrnou rychlost a jako třešničku na dortu můžete celý svůj sportovní výkon odeslat na server runkeeper, právě proto jste se při prvním použití registrovali, můžete po přihlášení na notebooku nebo PC procházet všechny sportovní výkony, sdílet je na facebook, twitter a podělit se tak svým kamarády o různé trasy.

Settings
Nevím zda je nutno psát co si pod tímto slovem představit…Tak snad jen ve zkratce najdete zde místo kde zadat své heslo a email pro přístup k serveru runkeeper, dále si můžete nastavit jak často bude Run Keeper hlásit aktuální stav, hlasitost, dále co se bude zobrazovat jako primární (na výběr máte mezi rychlosti a tempa), jednotky v kterých bude Run Keeper ukládat údaje (kilometry/míle) a poslední volbou si určitíte zda bude Run Keeper odesílat data i s místy kudy jste jeli/běželi.

Netscreen_Run keeper

Nyní nastal čas na nějaký závěr. Run Keeper je o něco málo horší než Nike+ ale nepotřebujete k němu žádné speciální čidla, náramky boty… tím ale jeho pozitiva nekončí s Run Keeper můžete vykonávat mnoho aktivit, od běhání až po plavání. Proto raději používám app Run Keeper než Nike+, které slouží opravdu pouze pro běháni. Záleží jen a pouze na vás zda zvolíte Nike+ (Nike+ GPS) nebo dáte přednost Run Keeper. Za mě vítězí Run Keeper. Líbí se mi, že neslouží pouze pro běžce, ale i my, milovníci kola a dalších sportů máme možnost si zaznamenávat naše sportovní aktivity a mít tak přehled kolik již toho máme za sebou, stačí si iPhone hodit do kapsy a začít!

Run Keeper PRO si můžete pro iPhone stáhnout za cenu 7,99 Euro v Apple iTunes App Store zde.
Run Keeper free si můžete pro iPhone stáhnout zadarmo v Apple iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.