Zavřít reklamu

soundhoundKolikrát jste jeli autem, seděli doma a z rádia hrála písnička, která se vám tolik zalíbila, ale nevíte její název ani interpreta? Máte iPhone, iPod Touch nebo iPad? Tak přesně pro vás je tady aplikace zvaná Sound Hound. Jde o aplikaci, která nejen že umí rozpoznat většinu interpretu jak zahraničí tak i tuzemské, ale dokonce Sound Hound zobrazí i odkazy na server youtube, kdy má daný interpret koncert. Samozřejmě to není vše….

Hledat písničku můžete hned třemi způsoby, pokaždé ale budete potřebovat připojení k internetu. Nejsnadnější způsob je asi klinutím na velké oranžové tlačítko. Po kliknutí se začne pomocí mikrofonu na iOS zařízení nahrávat právě hrající písnička. Je to velmi jednoduché a trvá to celé ani né 20 sekund a máte většinou výsledek. Druhým způsobem je zadaní do bílého pole pomocí klávesnice jméno interpreta nebo název písničky. Tuhle funkci já osobně používám, pokud hledám text oblíbené písničky, nebo znám název alba a hledám autora. Třetí způsob je že aplikaci doslova řeknete co hledáte, podobně jako u určitě mnohým známe app od firmy Google.

Ale pozor! tato aplikace neslouží pouze k vyhledávání názvu písniček. Obsahuje spoustu dalších funkcí, po vyhledaní například „vyskočí“ informace jako jsou název songu, interpret, na jakém albu se tento song nachází, datum vydaní alba, odkaz ke koupi na iTunes Store (v ČR zatím bohužel nevyužitelné, snad se jednou i my dočkáme…), záložka pro přidání do „knihovničky“ a jak už se v dnešní době stává samozřejmostí můžete se podělit se s přáteli na sociálních sítích facebook.com, twitter.com, nebo jim můžete poslat e-mail, SMS o tom jakou jste teď našli super písničku.

soundhoud

Co mě taky velmi zaujalo, u většiny Sound Hound najde i slova, dokonce i u songů které máte nahrané v iOS zařízení (iPhone/iPod touch/iPad). Můžete si pak udělat takové malé karaoke, které určitě využijete na různých rodinných oslavách nebo při posezení s kamarády.

soundhound1

Během testovaní, jsem zkoušel snad přes 100 písniček, různých umělců, různého žánru, jediný problém je snad jen v tom že tuzemská databáze bohužel ještě není tak velká aby našla pokaždé výsledek. Ale určitě nelituji, že jsem si app koupil. Zaručuji, že se Sound Hound si už nikdy nebudete říkat: „Bože, jak se ta písnička jenom jmenuje!“

SoundHound si můžete pro iPhone/iPod touch stáhnout za cenu 3,99 Euro v Apple iTunes App Store zde.

SoundHound si můžete pro iPad stáhnout za cenu 3,99 Euro v Apple iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.