Zavřít reklamu

apple-24-inch-led-cinema-display-1
Ačkoliv se problémy s death pixely nebo stuck pixely již téměř nevyskytují, na tak drahém zařízení jakým je třeba iPhone je to nepříjemná závada, která může majiteli vadit. Na internetu se objevily pravidla Applu, podle kterých se servisní technici řídí.

Nejdříve pár poznámek. Rozdíl mezi death a stuck pixelem je jasně vymezený: death pixel nesvítí, má buď šedou nebo černou barvu a nelze jej nijak oživit. Jedinou možností je reklamace a výměna displeje. Naproti tomu stuck pixel je pixel, který je zaseknutý na jedné určité barvě. Nejčastěji jde o modrou, červenou, nebo zelenou. U této vady je šance na opravu, pixely lze rozhýbat pomocí speciálních „blikacích“  programů nebo „tlakovou“ metodou (ta pochopitelně nefunguje na iPhonu).

apple-display-dead-pixels

A nyní již k pravidlům. V případě iPhonu nebo iPodu Touch stačí k reklamaci již jeden vadný pixel. U iPadu pak jde o dva pixely. U Macbooků (od 11″ do 15″) lze reklamovat při třech světlých pixelech, nebo pěti tmavých.  U monitoru Cinema jsou pravidla definovány takto: 8 světlých, 10 tmavých nebo 15 vadných pixelů spolu.

Nezapomeňte, že pro úspěšnou reklamaci musíte překročit výše uvedená čísla, jinak budete s největší pravděpodobností neúspěšní.

Sledujte také autorův osobní blog zde.


Dnes nejčtenější

.