Zavřít reklamu

Ragdoll blaster 2Když jsem hledal nějakou jednoduchou a chytlavou hříčku, nenapadlo mě, že narazím na takový skvost, jakým je Ragdoll Blaster 2. Hra, která má podobný princip jako legendární Angry birds, se od „vzteklých ptáků“ liší jen v maličkostech a rozhodně má co nabídnout.

Ragdoll Blaster 2 je pokračováním původního Ragdoll Blastera, který byl jednou z nejstahovanějších her vůbec. Autoři hry z dílny Backflip Studios nechtěli své fanoušky zklamat a tak na sebe pokračování hry nenechalo dlouho čekat. Ve hře na vás čeká téměř 150 úrovní, rozdělených do 9 míst. Celá hra stojí na jednoduchém principu. Prstem natáhnete dělo a vaším úkolem je trefit se do cíle. Ano, vypadá to jednoduše, nicméně se stoupajícím levelem stoupá i obtížnost. Zvláštní je i používaná munice. Jde o malé hadrové panáčky, které musíte nasměrovat přesně na terč. Jeden zásah se rovná postupu do další úrovně. Jednoduché a chytlavé.

V cestě budou vašim „nábojům“ stát nejrůznější překážky (od krabic, přes kostky ledu, až po teleporty). V mnoha levelech budete také muset využít vaši šedou kůru mozkovou, jinak můžete na postup zapomenout. Při hraní podobných her začne totiž člověk uvažovat trochu jinak než při hraní akční střílečky. Pomůže mi, když si kostku posunu? Do které strany lávky mám strčit? Tyto otázky vás budou provázet takřka neustále.

https://youtube.com/watch?v=UbEL3Ez7omE

Zajímavou vychytávkou je také porovnání výsledků  hráči, kteří hru hrají také, jednoduše po každém odehraném levelu odešlete do internetové databáze údaje o tom, kolik jste museli na daný level použít nábojů. Hra bohužel není kompatibilní s Game Center.

Jedinou slabinu hry vidím v tom, že na počátku vypadá až příliš primitivně. Opakující se levely a minimální nutnost užívání logického myšlení vedou hráče k otázce, zda-li to tak nebude celou hru. Mnozí ji možná kvůli tomu hned vypnou a odinstalují. Pokud však překousnete slabší začátek, bude vás hra opravdu bavit a třeba se k ní po jejím dohrání i vrátíte.

Hru Ragdoll blaster 2 si můžete v Apple iTunes App Store stáhnout pro iPhone/iPod touch zdarma zde.

Hru Ragdoll blaster 2 si můžete v Apple iTunes App Store stáhnout pro iPad za cenu 3,99 Euro zde.

Dnes nejčtenější

.