Zavřít reklamu

EyeTV-DTT-Deluxe-overview-ENV dnešní době je téměř standardem digitální vysílání, kdy pokrytí ČR začíná být na solidní úrovni a analogový signál tak upadá. To dává příležitost malým a výkonným přijímačům digitálního vysílání a tak si můžeme užít televizi i na svém notebooku či MacBooku. Portfolio DVBT přijímačů pro PC a NB s operačním systémem Windows je velice široké. Trochu se zapomíná na platformu MAC OS, kde je nabídka velice úzká a ceny jsou z nepochopitelného důvodu až dvojnásobné, oproti DVBT přijímačům pro Windows.

Pojďme se podívat na jeden z nich a to eyeTV DTT deluxe od společnosti Elgato. Nejprve něco málo k samotnému hardwaru, připojení přijímače je řešeno přes USB konektor, kdy rozměry přijímače jsou 16 × 35 x 8 mm. Jedná se tedy skutečně o miniaturní zařízení. Tělo je vyrobeno z plastu, jedinými konektory jsou USB pro připojení k Macu a MCX konektor pro připojení antény.  Když je řeč o anténě v balení nalezneme dvě antény, jednu teleskopickou pro místa s velmi kvalitním pokrytím signálu a druhou externí na zhruba dva metry dlouhém kabelu pro “vystrčení” za okno. Anténa je vybavena magnetkou a přísavkou, není  tedy problém anténu připevnit téměř kamkoli.  Dalším z řešení je možné připojení na klasickou pokojovou nebo střešní anténu a to za pomocí dodávané redukce MCX-IEC (koaxiální kabel).

Elgato eyetv DTT

Dodávaným softwarem je Elgato eyeTV, který je plně kompatibilní se všemi produkty Elgato. Po instalaci softwaru, který je potřeba aktivovat pomocí dodaného licenčního kódu, dojde ke spuštění průvodce nastavení, zde je potřeba vybrat produkt, produkt který bude softwarem spravován, dále nastavit zemi a v neposlední řadě kliknout na tlačítko automatického ladění.

Podařilo se mi bez potíží naladit následující TV kanály:

CT1
CT2
PRIMA
NOVA TV
CT4
CT24
NOVA CINEMA
Prima Cool

Pokud máte rádi rádiové vysílání je k dispozici 7 kanálů Českého rozhlasu a to:
D-dur, Leonardo, Rádio Česko, Radio Wave, Radiožurnál, Praha, Vltava.

Velký skok v signálu je pokud máte anténu za oknem venku, zde dojde ke zlepšení signálu až o 30% proti umístění antény uvnitř místnosti. Pokud tedy máte možnost, je vždy lepší mít anténu venku. Samotná instalace s prvotním vyhledáním programů netrvá déle než pět minut. Ovládání programu je velice jednoduché, přes klasické přepínání programů, změnu hlasitosti a televizí program, nabízí aplikace i funkci Live TV, kdy po nastavení příslušného bufferu je možné v reálném čase návrat zpět o daný časový úsek, záleží na velikosti bufferu, při mém nastavení 2GB bufferu se mohu vrátit o zhruba 12 minut nazpátek. To se hodí když propásnete důležitou scénu ve svém oblíbeném filmu.

elgato

Nahrávání nebylo nikdy jednodušší, stačí si v televizním programu najít oblíbený pořad či film a jedním kliknutím jej přidáte do kalendáře pro nahrávání. Je důležité pamatovat na to, že se jedná o surový výstup, tudíž jedna minuta záznamu zabere na disku mezi 30-40 MB. Aplikaci je potřeba mít spuštěnou, nemusí ale hrát ani obraz ani zvuk, takže případné nahrávání v noci nebude rušit váš spánek.
Nahrávání bohužel započne a skončí podle času kdy má daný pořad běžet, je potřeba tedy nastavit v preferencích softwaru aby nahrávání o 5-10 minut začínalo a končilo. Výsledný soubor lze jedním kliknutím exportovat do iPhone, iPod, AppleTV nebo vypálit na CD či DVD.

EyeTV-DTT-Deluxe-overview-EN

Jak už bývá u podobných softwarů zvykem je možné celou aplikace a ovládání přenést do iPhone,  ovládání a sledování eyeTV na iPhone vás přijde na 4,99 EU. Jedná se o standardní aplikaci dostupnou přes AppStore. Cena celého kompletu přijímače s příslušenstvím a softwarem se pohybuje mezi 2200 – 2500,- což je vůči ostatním DVBT přijímačům pro windows skutečně skoro dvojnásobek, na druhou stranu zde platíme za miniaturizaci a kvalitní software s širokým záběrem.

Obsah balení:

teleskopická anténa
externí anténa s 2m kabelem
redukce MCX-IEC(koax)
dálkové ovládání
2ks mikrotužkových baterií
USB prodloužení
CD se softwarem a licenčním klíčem

Dnes nejčtenější

.