Zavřít reklamu

ipad remotePředstavte si Apple Remote control s deset palců velkým displejem, který skvěle přehrává filmy a má přístup na web. Že je to naprosto nesmyslná představa? Ale není, to jen na iPad přišla aplikace Remote. Aplikace byla již dříve dostupná pro iPhone (Recenzi si můžete přečíst zde – poznámka editora), ale až s příchodem iPadu je tuto aplikaci opravdu radost používat.  Na displej se vám vejde iTunes v celé své kráse. Program je přesně takový, na co jsme u Apple zvyklí. Intuitivní ovládání a minimum nastavení.

Aplikace se vás při prvním spuštění zeptá, zda se chcete připojit skrze nové spojení nebo rovnou přes Home Sharing (HS). Pokud chcete vytvořit nové spojení (zařízení musí být na stejné Wifi síti), spárování je velmi jednoduché. Stačí zadat na stolním iTunes číslo, které se objeví na iPadu. Při propojení skrze HS zase zadáte váš iTunes účet. Pokud vše proběhlo úspěšně objeví se před vámi obrazovka iTunes. Paradoxně se prostředí z Remote podobá stolnímu iTunes trochu více, než prostředí ze základní aplikace iPod.

photo 2

Horní panel s ovládacími prvky je totožný se stolním protějškem, jen hlasitost se mění až po kliknutí na ikonku reproduktoru. Zbytek ovládacích prvků je již takřka totožný s iPod aplikací. V levém panelu přibyla nabídka Movies, TV Shows, iTunes U a jsou zde i všechny playlisty, tak jak je máte v iTunes na Macu. Vytváření Genius playlistů je samozřejmostí, navíc je zde i možnost používat iTunes DJ.

photo 3

Pokud máte v iTunes rozsáhlou sbírku hudby, videí a podcastů, jistě vás potěší možnost hledání ve všech těchto sekcích. Stačí kliknout na Search a zadat požadovaný název.

photo 4

… a skoro bez chyby!

Chyby se na Remote hledají opravdu těžko. Pokud zařízení propojíte skrze computer-to-computer síť, odezva programu je okamžitá. Přes obyčejnou wifi jsou reakce pomalejší, ale samozřejmě záleží, na jak rychlou síť jste napojeni. Sečteno a podtrženo, pánové u Apple si dali na Remote opravdu záležet a proto si tato aplikace určitě zaslouží vaši pozornost. Třešničkou na dortu je, že je dostupná zdarma.

Dnes nejčtenější

.