Zavřít reklamu

lion
Jak již napovídala pozvánka na event Back to the Mac, Apple představil 20.10.2010 novou verzi Mac OS X 10.7 Lion. Za posledních 10 let, měl Apple Cheetah, Puma, Jaguar, Panther, Tiger, Leopard, Snow Leopard, nyní má Mac OS X 10.7 Lion. Hlavní myšlenkou u Mac OS X 10.7 je, že z Mac OS X bylo vytvořeno iOS. Apple vylepšil Mac OS X pro iPhone, iPod touch a iPad, ty vylepšení jsou podle Jobse tak dokonalé, že je chce převést na Mac zpět. Mac OS X 10.7 se zpět potká s iOS. To nejlepší z iOS přichází na Mac OS X 10.7. Podívejte se na věci, které Jobs pokládal za důležité a ukázal je na Back to the Mac eventu.

Mission Control

To nejlepší co obsahuje iOS je podle Steve Jobse Full Screen, ten chce aby byl používán u aplikací, které jsou na to připravené a ulehčí to u nich práci. App Store je podle Steva dokonalý! Mezi aplikacemi se budete přesouvat přes Exposé, Spaces a Dashboard! Apple ovšem nyní vše sjednotil a vytvořil takzvaný Mission Control sjednocuje veškeré funkce, které vedle sebe zobrazovaly okna a nebo umožňovaly přecházet mezi aplikacemi. V jedné obrazovce vidíte, všechny spuštěné aplikace, všechny otevřené aplikace a dokumenty ve full screenu a také váš dock. Můžete si vše nastavit, vše rozkliknout nebo také schovat automaticky aby byl zachován minimalistický design.

lion_bridge20101020

App Store

Stejně jako na iPhone bude App Store, budou zde aplikace pro Mac OS X, automaticky si je koupíte, stáhnete zdarma nebo updatujete. Aplikace budou licencovány na všechny vaše osobní počítače. Když si nainstalujete aplikaci automaticky se objeví na Screenu, tak jako na iPadu nebo iPhone. App Store je samostatnou aplikací Mac OS X 10.7 Lion, není součástí iTunes. Je tedy mnohem přehlednější.

lion_app_store20101020

LouchPad

Jedná se o obdobu jednotlivých Screenu z iPadu nebo iPhone/iPod touch. Vytváříte si Folders, posouváte ikonky jak chcete, vidíte všechny aplikace zcela přehledně, nikdy je již nebudete muset hledat.

lion_springboard1_20101020

Gesta!

Nejlepší způsob podle Apple jak dostat multi-touch gesta do Mac OS X je Magic Trackpad, Trackpad na MacBooku a Magic Mouse. Nechystají se používat Multi-touch obrazovky u Mac OS X!  Gesta bude Lion využívat hojně, ovšem vše na Trackpadu.

Scrollbar a další zajímavosti

Během prezentace bylo vidět, že Apple Mac OS X 10.7 již naprosto nepoužívá  scrollbar, místo něho automaticky scrollujete, ale nevidíte žádný posuvník! Apple spoléhá na gesta, která budete vytvářet svým příslušenstvím, nemusíte tedy používat žádné navigační záložky nebo nástroje. Okna jsou zcela minimalistická.

lion_apps20101020

App Store Pro Mac OS X bude dostupný za 90 dní! Již v Listopadu 2010 budou moci vývojáři posílat aplikace ke schválení!

Mac OS X 10.7 Lion uvede Apple v létě 2011!

Dnes nejčtenější

.