Zavřít reklamu

modern combatPo úspěšném prvním díle Modern Combat: Sandstorm se před několika dny oběvila na iTunes druhá epizoda s podtitulem Black Pegasus. Stejně jako první díl má tuhle akční řežbu na svědomí společnost Gameloft.

Ovládání

Zůstalo zachováno prakticky stejné jako v první epizodě, na výběr máte z několika možností rozmístění ovládacích tlačítek. Pohyb se ovládá pomocí klasického virtuálního joysticku, na střelbu a házení granátů je vždy zvláštní tlačítko. Co je ale pokrokem je možností využití gyroskopu za pomocí kterého lze mířit. Pokud někomu toto ovládání nevyhovuje je možné gyroskop vypnou a mířit pomocí šoupání prstu po displeji.

IMG_0206

Hratelnost

Pokud bychom měli porovnat hratelnost s ostatními akčními tituly nedošlo až na gyroskop k velké změně. Hra tedy tímto směrem nijak nevybočuje ze standartu. V 15 misích si vyzkoušíte hraní za 3 různé charaktery, zbraní je k dispozici bezpočet od pistolí, přes útočné pušky, granáty, až k RPG. Na každou misi dostanete několik úkolů, jako zachránit rukojmí, dostat se ven z nepřátelské základy atp.
Pokud si v nastavení tuto volbu nevypnete ke každému místu daného úkolu budete naváděni šipkou v horní části displeje. Zajímavým zpestřením jsou občasné útoky nepřátel z blízka ať už nožem nebo pažbou zbraně, kdy se na displeji objeví na několik vteřin kruhová ikona, na kterou je potřeba kliknout, pokud to nestihnete přijdete ve hře o život. Ukládání pozice jako takové zde nefunguje a po zabití se objevíte na checkpoitu, ke kterému se lze vrátit i při dalším spuštění hry.

Grafika a zvuk

Hru jsem testoval na iPhone 4 a můžu říct jediné, grafika je vynikající. Pravda není to unreal engine jak nám byl prezentován na Apple Keynote ale v rámci možností je to nejlepší co na herním poli pro iOS je. To se však nedá říci o audiu, zvuky zbraní a ruchy jsou docela umělé. Jediné co ozvláštní stereotyp zvuků , který známe z ostatních her je křik kolegy ve zbraní “ enemy on 12 hour, reloading, cover me” a jiné podobné hlášky.

IMG_0207

Multiplayer

V tomto režimu hra nabízí hru ve více hráčích a to po BlueTooth, lokální Wi-Fi síti případně On-Line pomocí využití datových služeb. Hrát proti sobě může až 10 hráču, mezi scénře hry zařadil Gameloft dnes už standartní režimy deathatch,team deatmatch, defuse the bomb a capture the flag. Sám multiplayer nemám zatím odzkoušený takže jej nemohu objektivně ohodnotit.

Resumé

Hra je cenově na 5,49 Euro, myslím že je to cena, která odpovídá nabízené zábavě a hlavně kvalitní grafice. Nepochybuji však o tom že během několika týdnů hra spadne s cenou dolů. Pokud se vám tedy nechce čekat, mohu jen doporučit, kupujte.

Dnes nejčtenější

.