Zavřít reklamu

Apple-logoApple dnes v noci oznámil výsledky za 4. fiskální období (účetní období) 2010, během niž se na konferenci spojili novináři přes telefon také se samotným Stevem Jobsem, který se již pilně připravuje na zítřejší událost Back to the Mac. Apple dosáhl naprosto neuvěřitelných vásledků, které nepřekvapili pouze akcionáře a analytiky, ale také samotné vedení společnosti.

Společnost oznámila nejúspěšnější období v historii, během kterého obdržela tržby ve výši 20,34 miliardy dolarů, čistý čtvrtletní zisk ve výši 4,31 miliard dolarů. Což představuje 4,64 dolarů na jednu akcii, které se mimochodem dostali během minulého týdne na magickou hranici 300 dolarů za akcii. Apple prodal za poslední čtvrtletí 3,89 milionu počítačů Macintosh, což je 27% nárust oproti předchozímu období. Prodal také 14.1 milionu iPhone, což představuje neuvěřitelný 91% nárust oproti předchozímu období! Společnost prodala dále 9,05 milionů iPodů , což je pokles o 11% oproti předchozímu období.  Apple také prodal 4,19 milionů iPadů!

„Jsem unešen přijmem přes 20 miliard dolarů a více jak 4 miliardy čistého zisku po odečtení daní – je to rekord všech dob pro Apple. Prodali jsme 14.1 milionu iPhonů, to je 91% nárust, RIM prodalo za jejich poslední čtvrtletí 12.1 milionů telefonů. Máme ještě několik překvapení pro zbytek letošního roku“ Řekl CEO Apple Inc. Steve Jobs.

Jen ještě upřesníme, že se skutečně jená o 4. čtvrtletí fiskální, tedy účetního roku. Samozřejmě jsou výsledky za 3 čtvrtletí kalendářního roku.

Dnes nejčtenější

.