Zavřít reklamu

imagesNevím jak vy, ale já v dětství doslova hltal komiksy. Kačer Donald, Čtyřlístek nebo třeba stará vydání Rychlých šípů, všichni tito hrdinové se mnou trávili moje volné chvíle. Vždy mě ale mrzelo, že se v Česku prakticky nevydávaly komiksy s americkými hrdiny, jako Spiderman a další. Nyní máte prostřednictvím Marvel Comics jedinečnou šanci vrátit se do dětství a užít si komiksy v moderním digitálním formátu.

Ceny překvapí

Aplikace uspokojí opravdu všechny příznivce komiksů od vydavatele Marvel. Troufnu si tvrdit, že valnou většinu titulů ani nebudou čeští čtenáři znát, protože u nás nikdy nevycházely. Nabídka je vskutku rozsáhlá, co ale nepotěší, jsou ceny jednotlivých komiksů. Zdarma ke stažení je v současnou chvíli jen 11 titulů, další přibývají velmi pomalu. Zbytek nabídky je již placen a ceny to nejsou nijak malé. Za jeden komiks dáte nejméně $1.99 a přečtený ho máte zhruba za pět minut. Pokud vás chytl například již zmíněný Spiderman, můžete se pustit do čtení. Dostupných je již 577 dílů a to za celkovou cenu $1150. Zda-li se koupě vyplatí, posuďte sami.

IMG_0047

Čtení je nádhera

Koupě titulů je jednoduchá a probíhá takřka stejně jako v iBooks. Můžete hledat podle žánru, popularity a dalších parametrů. U každého komiksu si můžete prohlédnout informace, je zde možnost náhledu a pokud se nacházíte na území USA, můžete si zakoupit i vytisknutou verzi. Po stažení se již konečně můžete pustit do čtení. Máte na výběr dva druhy zobrazení. Buď budete číst komiks klasicky, jak když držíte časopis. Nebo je zde velmi povedená možnost, posouvat se po jednotlivých oknech komiksu. Tato funkce funguje ve většině případů bezchybně. Pouze v případě, když se na stránce objevují třeba dvě velké okna, tak si software neporadí a musíte okna oddálit manuálně prsty. Možnosti nastavení jsou překvapivě bohaté, někoho může potěšit možnost posílaní notifikací, při vydání nového komiksu. Zvolit si třeba můžete i kolik místa z celkové paměti, si může aplikace pro sebe maximálně vzít.

IMG_0048

Závěr

Snad nikoho nepřekvapí absence českých překladů. Co ale překvapí jsou nastavené ceny komiksů. Za cenu $2 za jeden komiks si každý rozmyslí, jestli ho další pokračování Venoma přece jen tak zajímá. Ale pokud už titul zakoupíte, buďte si jisti výborným uživatelským komfortem a několika minutami skvělé zábavy. Aplikace je na App store dostupná zdarma

Dnes nejčtenější

.