Zavřít reklamu

imagesPokud patříte mezi ty, kteří by si rádi vyzkoušeli práci s operačním systémem OSX a nepatříte do movité vrstvy obyvatel, mám pro vás řešení. OSX lze s trochou trpělivosti nainstalovat na téměř jakékoli PC a potencionální „switcheři“ se tak mohou rozhodnout, zda-li je OSX opravdu to pravé nebo ne. Rozhodl jsem se napsat návod na vytvoření USB bootovacího flash disku, bez nutnosti vlastnit počítač Apple.

Co budeme potřebovat:

  • ISO obraz hackintoshe
  • 8 GB flash disk
  • Program netbookinstaller nebo netbook bootmaker
  • výkonný počítač (minimálně 3 GB ram)

Varování: Zmíněný postup je nelegální a redakce LSA neručí za případné škody a právní problémy!

Pokuste se najít balíček vmware, ve kterém je OSX již instalován. Nemusíte pak instalovat virtuální OSX, a ušetříte si tak spoustu času a práce.

Pokud jste balíček našli a stáhli, rozbalte ho na disk (pozor, rozbalí se cca 20 GB), nainstalujte vmware a spusťte ho. Klikněte v levém horním rohu na „file“ a následně vyberte možnost „open“. Následně se proklikejte až k virtuálnímu disku, který vidíte na obrázku.

hackintosh 3

Po úspěšném otevření disku zvolte možnost „Power on this virtual machine“.

hackintosh 4

Systém by měl začít bootovat. Doporučuji vypnout všechny ostatní programy, které běží ve windows, protože vmware je velice „žravé“ na paměť a při jejím nedostatku se virtuální pc zasekne.

hackintosh 5

Pokud se vám zobrazil desktop OSX, můžete se přepnout zpět do Windows (nevypínejte vmware, mezi Windows a OSX se přepíná stiskem ctrl+alt). Ve Windows překopírujte na flash disk iso obraz iDeneb a také program netbook boot maker. Následně odpojte USB disk, přepněte se zpátky do virtuálního MACa a překopírujte si soubory na desktop (netbook boot maker nainstalujte, pokud nevíte jak, tak pro vás tento návod ztrácí smysl).

Na horní systémové liště vyberte možnost „Go“ a „Utilities“.

hackintosh 7

Najděte si možnost „Disk Utility“. Nejdříve klikněte na „erase“ a naformátujte flash disk na formát Mac OSX journaled. Poté přepněte do nabídky „Restore“, do políčka „source“ přetáhněte ISO obraz, do druhého okýnka přetáhněte ikonku flash disku. Pak už jen kliknete na „restore“ a systém si vyžádá heslo. Pokud jste stáhli už hotový balíček, heslo by mělo být přibaleno v archivu nebo v dokumentech virtuálního systému.

hackintosh 9

Počkejte až proces vytváření disku doběhne, poté spusťte program netbook boot maker, přetáhněte flash disk do okýnka a vyberte „prepare boot drive“. Za cca 10 sekund je vše hotovo.

hackintosh 10

Jaký má tento návod vlastně smysl? V příštích dnech bych rád vytvořil další návod týkající se instalace OSX na netbook Acer aspire one ZG5, který je v Čechách relativně rozšířeným počítačem a který se na vyzkoušení „téměř“ ideální.

Dnes nejčtenější

.