Zavřít reklamu

pppVšichni ví, jak je dneska čas drahý a většina lidí hledá způsob jak s nim naložit. David Allein napsal knihu zabývající se metodou GTD. Určitě znáte aplikaci pro Mac Things, je dostupná jak pro iPhone, tak i pro iPad. Nevýhoda této aplikace je, že není dostupná i pro Windows. Existuje spoustu alternativních programů pro tuto metodu. Já jsem si vybral Doit.im. Tato aplikace je velmi podobná právě Things pro Mac. Taktéž existuje verze i pro iPhone a Android.

Synchronizace mezi klienty
Na stránkách doit.im najdete klient pro windows, pokud byste byli někde na cestách a neměli u sebe počítač, můžete použít i webovou podobu klienta. Jak už jsem psal výše, v AppleStoru najdete app pro iPhone. Synchronizace probíhá přes internet.

obrázek 1

Po instalaci windows klientu se musíte přihlásit na svůj účet. Vzhled této aplikace je stejný jako webová verze, abych řekl pravdu, není úplně stejný, malé rozdíly tu jsou, jedním z nich je trochu jiné rozmístění prvků při přidání nového úkolu. Mám nainstalovaný systém Linux, takže používám výhradně webovou podobu aplikace. App pro iPhone je uzpůsobená spíše jako prohlížeč. Samozřejmě, že zde můžete vytvořit nový úkol, ale už zde nemůžete přidávat nové tagy a contexty, můžete použít pouze ty, které jste si už dříve vytvořili na pc (jak v klientu, tak ve webové podobě).

obrázek 2obrázek 3

Vzhled a rozložení ovládacích prvků
Ovládání je velice jednoduché a uzpůsobené k rychlému zápisu úkolu. Pouze kliknete na plus a vyplníte jednotlivé položky, které zde máte nabídnuté. Úkoly se třídí do záložek:
Inbox – zde se shromažďují úkoly bez datumu
Today – úkoly, které musíte splnit ten daný den
Scheduled – naplánované úkoly
Someday – zde se uloží úkoly, u kterých jste vyplnili datum
Waiting for – sem dáváte úkoly, které jste někomu zadali a čekáte od něho odpověď
Complete – splněné úkoly
Trasch – vymazané úkoly

obrázek 4obrázek 5

Pokud vám nevyhovuje takové rozložení, nad tlačítkem Inbox je rozbalovací list, kde si vyberete správné rozložení ovládacích prvků, např. context, time atd…

Dole je ještě lišta s tagama, která se mění dle dostupných tagů, tato lišta urychluje hledání, pokud máte nepřehledný seznam úkolů.

obrázek 7

Nastavení
Zde toho moc není. Pouze natavujete informace o sobě, mažete tagy a popřípadě sesynchronizujete s Google kalendářem, i když na tuto funkci jsem ještě nepřišel jak funguje.

Závěr
Závěrem snad mohu říct, že pokud vás už nebaví si vše pamatovat, zajímáte se nebo zkoušíte metodu GTD a používáte jiný operační systém než Mac OS X (windows – klient, ostatní – web) určitě vyzkoušejte aplikaci Doit.im, nebo-li alternativa pro Things.

Klient pro Windows kde stažení zde
App pro iPhone ke stažení zde

Dnes nejčtenější

.