Zavřít reklamu

47876_1337146919118_1544486173_744431_3711913_n
V sérii našich rozhovorů, kde jsme vyzpovídali již například Hugo Toxxxe nebo Libora Podmola, nyní pokračujeme někým, kdo používá svůj Mac při uzavírání smluv za stovky milionů korun. Ve volném čase stojí za mikrofonem a rapuje o tom, jak motivovat mladé lidi, aby si šli za svým snem. Není to nikdo jiný než jediný český rapující businessmen David Steel.

Čau brácho, zkus se představit našim čtenářům, už mě nebaví všude číst co si kde nakradl, tak prosím….

Ahoj, jsem David Steel, pocházím ze Zlína a rapu se věnuju cca. 5 let. Loni jsem vydal své debutové album Bumerang, momentálně pracuju na své druhé desce „Scorpion“ která vyjde koncem tohoto roku. Hmm a s tím nakradením…. to je blbý, že to takhle prosáklo na povrch, já měl za to, že o tom nikdo neví :(

Ok tak ja to uvedu na pravou míru, jsi obchodník s ocelí, to znamená, že se scházíš s lidma co se hodně dívají na věci a ovlivňuje to jejich podpisy na smlouvě. Dřív se každej koukal na auto, hodinky a pero. Změnila se teď doba a dívají se na tvůj iPhone a MacBook Pro?

Tak vzhledem k tomu, že se v businessu pohybuju už pěknejch pár let, spolupracuji většinou s lidma, se kterýma se znám delší dobu a kteří neřeší moje auta, hodinky nebo tetování. Prostě mě znají a berou mě takového jaký jsem. Ale jinak s Tebou souhlasím v tom, že Tě lidi podle těchto věcí posuzují…. svým způsobem je to logické, protože to zčásti vypovídá o tom, jak jsi nebo nejsi úspěšný, Těžko můžeš chtít někde domlouvat business za 100 milionů a přijet na schůzku ve Favoritu, víš co myslím?

A je vidět na stolech při podpisu smluv čím dál víc jablíček? Nebo se mezi bohatýma lidma používají i jiné značky elektroniky?

Abych pravdu řekl, tak spíš ani ne…  pokaždé když jsem se snažil někoho ze svých businesspartnerů přesvědčit o přednostech Applu, tak mi na to odpověděl stejně „na ty moje základní operace je PC dostačující“

Seš člověk, který má v garáži Mercedes, Lamborghini a Ferrari, můžes si tedy od Apple koupit na co se podívaš, děláš to tak, nebo máš ke svým věcem citovej vztah a nemusíš po každé keynote Steve Jobse letět do Apple Store a nakupovat?

No, mám-li být upřímnej, tak už jen to, že Appla vůbec mám, je celkem úspěch. Dtonatovi (producent) to dalo 1/2 roku přemlouvání, měl jsem obavu že se s Applem nedomluvím… ale dnes na jabko nedám dopustit a nikdy bych už zpátky za PC neměnil. Mám MacBook 13 a v kanclu mám iMaca 21 a jsem naprosto spokojenej.

Jaký jsou nejčastější programy, který máš spuštěný? a neříkej že Mail a Skype.

Trefil ses :-) ještě iTunes a Open Office.

Zajímáš se o novinky okolo Apple a čteš například nějaký server, nebo si více uživatel než fanoušek?

Spíš uživatel…. o novinkách mě většinou informuje DTonate

Co tobě konkrétně přináší do života nakousnuté jablíčko? Říkáš, že bys ho už neměnil, ale proč?

Tak to finální rozhodnutí přišlo potom, co jsem si zaviroval starej PC tak, že už jsem ho nerozchodil a postupně jsem ocenil veškerý další přednosti, líp se mi s ním pracuje a to už nemluvím o tom, že i designově je Apple někde jinde.

Ty jsi člověk, kterej je zvyklej vystoupit z Lamborghini v oblečení od Prady a vlézt do výřivky, doplňuje tedy Apple podle tebe skvěle tyto značky a produkty, nebo by sis dovedl představit ještě něco lepšího a exklusivnějšího?

Apple k tomu patří. Samozřejmě existují i exkluzivní PC (Ferrari, lamborghini a podobně), ale podle mě jde spíš o masírku…. prostě jabko je jabko a nikdo mi to nevymluví

Píšeš si texty do své hudby na Macu nebo Tibaldi a papír vítězí?

Texty píšu od začátku na komplu a v Excelu, to je taková moje specialita :-).

To chápu, ono to dopočítává verše viď :)

Vole :-), spíš můžeš přehazovat bary, různě s tím textem pracovat, ve druhým sloupci si otevřít druhou verzi a tak dále.

Je něco co bys chtěl vzkázat našim čtenářům?

Makejte na svém snu a věřte mu. Jděte si za ním a uvidíte že když se nenecháte odradit, dřív nebo později se dostaví úspěch a váš sen se stane skutečností. Čtěte Letem světem Applem, protože je nejlepší!

Díky moc za rozhovor chlape, ať se daří a požádej už Lenku o ruku konečně ! :)

Album Davida Steela Bumerang si můžete stáhnout zde a moji recenzi na toto album pak najdete na hip-hop.sk zde.

Dnes nejčtenější

.