Zavřít reklamu

iPad keyboard dock
Miluju psát recenze na produkty Apple, protože doposud vše, co od Apple používám, jsem si na první pohled zamiloval a doba testování byla přímo úměrná s velikostí mé zamilovanosti do daného produktu. Bohužel iPad Keyboard Dock je vyjímka, pojďte se podívat, proč se mi právě tento produkt nezdá, nechápu totiž, proč Apple takto perspektivní příslušenství pro iPad nedotáhl.

Obsah balení

Krabice od samotného Keyboard Docku je větší, než krabice od samotného iPadu, ukrývá se v ní návod, jednoroční mezinárodní záruka s pojednáním o shodě a samotná klávesnice.  Návod je již tradičně anglicky, čínsky, francouzsky, německy, italsky a španělsky, čeština bohužel jako vždy chybí.

SONY DSC

iPad Keyboard Dock

První, co mě logicky po zasunutí iPadu napadlo, bylo se pohybovat kurzorovými klávesami mezi ikonami a Enterem je následně spouštět, to však bohužel nějde. Stejně tak nefungují kurzorové klávesy ani například při prohlížení fotek. Z toho důvodu tedy musíte neustále kombinovat práci na klávesnici a na dotykovém displeji. Kromě funkčních kláves určených přímo pro iPad totiž nemůžete využít téměř nic, co klávesnice kromě psaní nabízí. Spouštět, přepínat, nebo procházet aplikace není možné, jediné co můžete je aplikaci vypnout. Mezi již zmíněné funkční klávesy pak patří ukončení aplikace a návrat na home screen, vyhledávání, zesílení/snížení jasu, spuštění slideshow fotografií, vyvolání/schování virtuální klávesnice, ovládání iPodu, zesílené/ztlumení/vypnutí hlasitosti a zámek iPadu. Možná se vám zdá neuvěřitelné, že se skutečně nemůžete v iOS nijak pohybovat a procházet jej, ale skutečně je to tak, dokonce jsem to konzultoval s fanouškem LsA, který klávesnici používá již více jak 2 měsíce. Nefunkčnost všeho jde dokonce tak daleko, že například při zadávání url v Safari se vám automaticky, když napíšete letem nabídne http://www.letemsvetemapplem.eu, ale vy nemůžete zmáčknout šipku dolů a dáte Enter, tak jak na Macu nebo PC! To je jednoznačně největší nevýhoda a zároveň průser, který mohl Apple udělat, tedy vlastně by byl, kdyby byla klávesnice o zhruba půl kila lehčí, takto se mu hravě vyrovná právě váha. Váha samotného Keyboard Docku je totiž neuvěřitelných 600 gramů přesně, společně s iPadem je tato váha již téměř 1300 gramů, přičemž váha MacBook Air je pouze 1360 gramů. Když tedy do batohu dáte iPad + Keyboard Dock + iPad nabíječku, získáte váhu MacBook Air. Další logickou nevýhodou je pak podpora diakritiky, tu totiž nepodporuje samotný iOS 4, takže to není chyba klávesnice, co již však chyba je, že se jedná o anglickou klávesnici a v současné době není v jiné verzi dostupná, takže i když s příchodem iOS 4.2 (listopad) příjde na iPad podpora české klávesnice, bude to jen pro lidi, kteří zvládají psaní bez dívání, nebo si klávesy označí. Naopak výhodou je, že pokud chcete iPad používat jako vaši kancelář, můžete do klávesnice stejně jako do klasického docku připojit synchroznizační kabel, kterým buď iPad nabíjíte, nebo synchronizujete s iTunes na vašem PC nebo Mac. Vedle tohoto 30pin konektoru se nachazí také Audio Out výstup, na který připojíte sluchátka nebo reproduktory.

omhh
DSC02279

Resumé

Pokud denně píšete desítky emailů v angličtině nebo bez diakritiky a chcete iPad používat místo MacBooku, kupte si iPad Keyboard Dock, pokud děláte s iPadem cokoli jiného, je pro vás klávesnice zcela zbytečná a vystačíte si s normálním dockem. Klávesnice totiž kromě váhy nepřináší nic revolučního a práci vám zas tak neulehčí, jak si na první pohled můžete myslet. Jestli píšete maily pouze občas a to stylem ano, nebo ne, což jsou běžné odpovědí pod kterými se objevuje Sent from my iPhone 4 nebo iPad, klávesnici nevyuzijete, pokud ale nepotřebujete diakritiku a chcete psát opravdu hodně, kupte si ji a budete spokojeni. Je také potřeba zdůraznit, že klávesnice funguje také na iPhone 4, takže pokud píšete miliony sms, je to jasná volba! Bohužel na iPod touch se nepodařila připojit. Výhodou klávesnice také je, že při jejím použítí se iPad nijak zásadně víc nevybíjí, i když ji napájí baterie z iPadu.

http://www.iseed.com

Dnes nejčtenější

.