Zavřít reklamu

125px-Mac_OS_Logo_with_Text.svgSpolečnost T-Mobile nám poskytla pro testování USB Modem s označením Huawei E1750, který jako jediný USB modem nabízí svým zákazníkům a to i těm co vlastní Mac OS. Ovšem jaké bylo překvapení, když jsme se začali podrobně chytat slovíček poté, co nešel modem strandardně nainstalovat na Snow Leoparda? Podívejte se sami, jak je to s označením kompatibility modemu pro zákazníky s Mac OS, nebo snad Mac OS X, nebo snad jen Mac OS X 10.5 a 10.4?

Mac OS nebo Mac OS X?

V popisu produktu je napsána záhadná věta, USB modem si rozumí s operačními systémy Windows i MAC OS. Tedy operačními systémy Mac OS, takto však byli operační systémy společnosti Apple označovány pouze do příchodu Mac OS X (10). Tudiž logicky popisek říká, že se jedná o modem kompatibilní se všemi OS Macintosh do verze Mac OS X. To však pochopitelně není pravda a podpora těchto zastaralých systému zde není. Pokud by však autor textu bral popisek tak, že je kompatibilní se všemi Mac OS (operačními systémy), i když by se v dané větě 2x opakovalo slovo operačními systémy, logicky budeme vyžadovat kompatibilitu se vším co kdy neslo označení operační systém Mac, tedy od první verze, až po Mac OS X 10.6.4 Snow Leopard. To však také pravda není, jelikož jak se v návodu dočtete, je kompatibilní pouze s Mac OS X 10.4 Tiger a Mac OS X 10.5 Leopard. Podle posledních průzkumů je celosvětově již více jak 80% uživatelů Macintoshů na operačním systému Mac OS X 10.6 Snow Leopard, otázka tedy je, pro koho produkt vlastně T-Mobile prodává, samozřejmě mám na mysli ze strany uživatelů produktů Apple…..navíc vzhledem k tomu, že výrazný nárust počítačů Macintosh v ČR začal, až s Intel procesory kompatibilními s Snow Leopardem.

test

Screenshot pořízený 6.9. 2010 v 20:30 v náhledu modemu Huawei E1750 na stránkách společnosti T-Mobile.

Na krabičce od Modemu samozřejmě je napsáno podrobně (jako například u krabiček od PC her) přesně jaký operační systém vyžaduje modem, tedy Mac OS X 10.4 nebo Mac OS X 10.5. Bohužel, pokud ovšem objednáváte přes internet, v popisku se dočtete pouze to co na screenshotech. Tedy v prvním případě text jenž se dá pochopit výše uvedenými způsoby. V druhém případě (screenshotu) se dokonce v detailním popisku produktu dočtete, že vám pojede modem na operačním systému MaxOS….. Jasně překlepy se stávají a i mě se stávají téměř denně, ovšem společnost T-Mobile je natolik renomovaná firma, že by mohla mít někoho na odborné korekce….. doufejme jen, že po tomto článku to stáhnout a my nebudeme muset již řešit problémy uživatelů, kteří si tento modem přes internet koupily.

mac

Screenshot pořízený 6.9. 2010 v 20:30 v detailním náhledu modemu Huawei E1750 na stránkách společnosti T-Mobile.

Podpořte Letem světem Applem

Dnes nejčtenější

.