Zavřít reklamu

angry bird iconČervení, modří, černí a žlutí ptáčci, k tomu zelená prasátka a velmi vtipné kvičení. To je nebezpečná kombinace na cestu autobusem. V nejhorším případě se vám o tom bude i zdát, byl jsem létající ptáček. Hrajete na svém iPhonu hry? Neříkejte, že ne, mým prošlo již nespočet her, od Resident Evil, NFS, GTA až po Drivera, ale ani jedna z nich není jako Angry birds.

Angry Birds

Nechtělo se mi je pouštět na 5 minut, jednoduše to nebyly hry na krátkou chvíli. Angry birds takovou hrou je. Máte pár minut čas, čekáte na autobus, a spustíte ji. Pár minut si zahrajete a v klidu odložíte do kapsy. Pojďme se podívat na to, o čem tato jednoduchá „casual“ hra je. Na jedné straně máme prak a pár roztomilých ptáčků. Na straně druhé máme zelená kvičící prasátka, která jsou schovaná za různými kameny, sklem?, dřevěnými deskami apod.  Vy máte za úkol natáhnout prak, vystřelit ptáčka na „prasečí“ opevnění a prasátko zničit. To je vše, žádný příběh,nic. Je to jednoduchý, zato zábavný princip. Hra navíc obsahuje nespočet levelů a věřte, že než projdete všemi úrovněmi, nějakou chvíli vám to zabere.

AngryBirds_ScreenShot_Ingame_01

Navíc, jak jsem na začátku psal, na výběr máte z více druhů ptáčků, kteří se vám postupem hry „odemykají“. Samozřejmě, že každý umí něco jiného. Jednoho můžete „nakopnout“ a on zrychlí, druhý vybuchne, další se rozpadne na 3 menší ptáčky atd. Samotné pozorování toho, jak ptáčci letí na svůj cíl a poté z nich zbude pár peříček, je velice efektní.

AngryBirds_ScreenShot_Ingame_02

Hra je dispozici ve verzi Lite (zdarma), takže si ji můžete vyzkoušet, jinak stojí 0,79 € a stáhnout si ji můžete v iTunes App Store zde.

Angry Birds pro iPad si můžete za 3,99Euro stáhnout na iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.