Zavřít reklamu

Untitled1
Dnes od 19:00 SEČ proběhla tradiční podzimní akce Apple media event . Pojďme se podívat na souhrn novinek, které Apple představil před sálem plném lidí, ale i kamer, včetně celebrit typu Steve Wozniak (kterého také Steve Jobs hned na úvod vyzval k potlesku) v pokračování článku! Článek vznikal přepisem přímého přenosu, který jsem do toho ještě překládal, prosím omluvte případné chyby v gramatice nebo stylistice. Jednotlivé produkty budou podrobně rozebrány v jednotlivých článcích ještě dnes!

Steve Jobs na úvod začal ukazovat své Apple Store, první který ukázal byl v Paříži, následoval v Číně a nakonec pak Londýn. Chlubil se tím, jak jsou obchody stylové a zapadají do celkové zástavby budov. V Číně pak zdůraznil obrovský kus skla, který vévodí celému obchodu, jenž se ukrývá v podzemí. U Londýna zdůrazňoval, že se jedná o obrovský obchod, na který jsou zatím u Apple asi nejvíce pyšní. Apple má celkově více jak 300 Apple Store ve více jak 10 zemích. Do obchodů přichází v jediný den více jak 1 000 000 návštěvníků. Následně Steve mluvil o iOS, zdůraznil, že díky iOS funguje jak iPad tak i iPhone a iPod touch, prodali více jak 120 000 000 s iOS! Každý den si aktivuje iOS 230 000 uživatelů, což je naprosto neuvěřitelné číslo! App Store prodává více jak 200 aplikací každou jednu vteřinu! Bylo staženo 6,5 miliardy aplikací z App Store k dnešnímu dni! Apple prodal do dnešního dne 275 000 000 iPodů, to se nepodařilo žádnému elektronickému produktu na světě. Jedném z úspěchů je, že každý rok Apple aktualizuje iPody. Tento rok se Apple zbláznil, má kompletně novou řadu všech iPodů! Největší změna od začátku vývoje iPodů přichází dnes!

iOS 4.1 a iOS 4.2 pro iPad

Steve Jobs představil iOS 4.1, který opravuje chybu Proximity, Bluetooth a rychlost iOS 4 na iPhone 3G, přidali High Dynamic Range Photos, HD Video upload přes Wi-Fi, pronajímání TV seriálů a uvolnění Game Centra pro uživatele.

  • High Dynamic Range Photos – iPhone automaticky vezme dvě clony, jednu podsvítí a druhou přesvítí a tím získáte dokonalou fotku, která má neuvěřitelně vyváženou bílou!
  • Game Centre – umožní vyzvat vaše přátele ve hrách, nebo vám to najde nahodilé přátele abyste si mohli porovnat score. Mohu pozvat několik hráčů najednou a Game Centre automaticky u her nabízí uživatele, kteří jsou na stejné herní úrovni jako vy. Vše je velmi jednoduché, objeví se vyskakovací okno a vy si jen zvolíte jestli chcete, nebo nechcete příjmout výzvu. Pro vývojáře je to celé v jedné API a ti ji buď do hry vloží nebo ne, o více se nemusí starat!

iOS 4.1 bude k dispozici příští týden zdarma ke stažení pro iPhone a iPod touch. Pro iPad, iPod touch a iPhone bude dostupná do konce roku (konkrétně v listopadu) iOS 4.2, která přinese vše co jsme dodnes měli pouze na iPhone a iPod touch. Přidáváme také novinky, jako je bezdrátový tisk, budete moci snadno zvolit tisk a vyberete si tiskárnu na Wi-Fi a stránka se automaticky vytiskne. Dokonce máte přehled stavu tisknutí, podobně jako v Mac OS X. Airplay umožní streamovat video, hudbu a fotky přes Wi-Fi pomocí iPadu do všech zařízení.

6666

iPod Shuffle

iPod Shuffle má tlačítka, voice over a je ještě menší než předchozí generace. Opět obsahuje clip na zachycení za šaty. Obsahuje jak Voice Over tak i tlačítka, můžete požádat iPod aby přemluvil co zrovna posloucháte a ukázal playlisty. Dokáže přehrávat hudbu 15 hodin v kuse! Bude se prodávat v 5 barvách a to pouze za 49 dolarů ve velikosti 2GB! V podstatě se jedná o mix mezi iPod Shuffle 2 a 3 generace.

2222

iPod nano

iPod nano skutečně přišel o Click Weel a ovládání se přesunulo na displej, multi-touch displej v opravdu malé velikosti. Je o 46% menší a o 42% lehčí než iPod nano předchozí generace. Obsahuje Clip na přidělaní na šaty. Obsahuje FM rádio, Nike+ a Pedometr, dokáže hrát 24 hodin! iPod nano obsahuje krásně velká tlačítka abyste vše mohli ovládat jedním prstem! iPod nano má také hodiny přes celý displej, takže můžete opravdu se speciálním páskem jej nosit jako hodinky na ruce. Fotky na iPod nano dokážou zcela zastat funkci kapesního fotorámečku! iPod nano se bude nabízet v 7 různých barvách a obsahuje 30 pin konektor. 8GB verze bude stát 149 dolarů a 16GB verze bude za 169 dolarů.

1111

iPod touch

Nový iPod touch je ještě tenčí než iPod touch 3. generace a obsahuje Retina displej, tedy 4x více pixelů a rozlišení 326ppi a 24-BIT barvy na LED displeji. Obsahuje Apple A4 Chip, Gyroskop, iOS 4.1 s Game centrem a navíc obsahuje čelní kameru s podporou FaceTime a také má klasickou zadní kameru! Vše jede v HD, všechny nahrávky. Dokáže přehrávat 40 hodin hudbu! Na FaceTime můžete volat mezi iPhone a iPod touch. Dostupný bude 32GB za 229 dolarů, 32GB za 299 dolarů a 64 GB.

3333

Všechny iPody budou dostupné již příští týden.

iTunes

iTunes stáhli 11,7 miliardy písniček, více jak 100 000 filmů, více jak 35 000 knih a více jak 450 000 televizních seriálů. V iTunes je více jak 160 000 000 uživatelů! Dnes vám předvedeme iTunes 10! Díky tomu, že jsme překonali prodej CD, měníme logo v iTunes 10, to je první vizuální změna. Změnili jsme mnoho věcí aby byli více přehledné a jednodušší! Novinkou je iTunes Discoveri – Ping,  je to jakoby Facebook a Twitter v iTunes, sociální síť v iTunes, můžete mít přehled co kdo poslouchá a rovnou si můžete stáhnout to co kolegové poslouchají!  V iTunes Store se upraví také TOP10 nabídka, podle vašich přátel, abyste viděli co oni nejvíce poslouchají, na jaké chodí koncerty, co se jim líbí v hudbě. Můžete si nastavit své soukromí do detailu, můžete vybrat koho sledujete, kdo vás může sledovat, zamknout skupinu a nikdo se nemůže přidat. Budete zcela privátní pokud chcete, ale naopak také zcela veřejní! Umělci budou přidávat například fotky z backstage a doplňovat své info, které budete moci se svými přáteli komentovat a hodnotit, ale vždy pouze vy a vaši přátele, nebude vás otravovat hodnocení více lidí, pouze vaši přátelé. Vše je zcela jednoduché. Můžete si s kamarády označovat koncerty na které půjdete, na koncerty vás budou zvát sami umělci, které sledujete na Ping. Všichni uvidí, že vy jdete na ten či onen koncert a oni se mohou snadno přidat! Vše ale uvidí jen ti, kteří chcete aby to viděli! Vytvořili jsme sociální síť kolem hudby! Tato služba bude dostupná také na vašem iPhone a iPod touch!

45555

iTunes 10 jsou zdarma dostupné dnes na www.apple.com

iTV!

Apple TV byla představena v roce 2006, prodali jsme jich poměrně dost, ale nebyl to hit, je to pouze hobby. Za poslední 4 roky jsme se tak mnoho mohli poučit. První věc je vše v HD, hollywoodské filmy a TV seriály. Nechtějí muset mít počítač k tomu a chtějí platit menší ceny. Počítač mají, nechtějí pod televizi počítač, ale chtějí mít pod televizí jen jednoduchý přehrávač, nechtějí být závislí na volném místě na HDD! Lidé se pouze chtějí dívat na TV, nechtějí nic synchronizovat, nebo nastavovat. Nová generace Apple TV je neskutečně malá je 1/4 velikosti předchozí Apple TV. Obsahuje HDMI a Ethernet port + Wi-Fi. Jen ji strčíte do zásuvky a do TV. Vše s ovládá přes Apple Remote! Vše je naprosto jednoduché, můžete sledovat vše v HD! Vy si nekupujete filmy ani nic, jen si vše pronajmete, není zde žádné ukládání! Vy si jen pujčíte film, hudbu nebo seriál a ten se online přehraje na vaší TV, nemusíte nic ukládat vše jede online! Pronájem HD filmu stojí 4,99 Dolarů. Seriál bude stát 2,99 dolarů. Abyste mohli pronajímat seriály budete platit měsíčně 99 Centů! Můžete sledovat Flicker, YouTube a Netfix, ale také online sledovat věci z vašeho PC nebo Mac! Přes Airplay v iOS 4.2 (Listopad) budeme moci streamovat veškerý obsah do Apple TV, všechny zařízení iOS (iPhone, iPod touch, iPad) můžete používat jako ovladač pro Apple TV! Cena Apple TV bude 99 dolarů.

8888

Pokud se vám náš aktualizovaný článek líbil, prosím podpořte nás pomocí PayPal!

Dnes nejčtenější

.