Zavřít reklamu

originalMungoGamer je aplikace, se kterou můžete proměnit váš iPhone v gamepad s pohybovým senzorem. Aplikace je dostupná na AppleStoru ve verzi lite (free) a remote (5 USD). Rozdíl mezi verzemi je asi ten, že placená má více tlačítek pro ovládání. Já jsem zvolil tu free. Aplikace komunikuje s pc přes Wi-Fi.

Co budete potřebovat:

  • App MungoGamer ke stažení zde
  • Mungo server (pro Mac/Windows) – ke stažení zde
  • Wi-Fi v Macu/PC (notebooku)

Nainstalujte si klient na Mac nebo PC, spustíte a můžete zase zavřít. Nenajdete zde žádná ovladače, který by přiřadily funkce jednotlivým tlačítkům.

Mungo Server

Po spuštění aplikace v iPhonu, si server najde sama a automaticky se připojí.

IMG_0576

Prostředí je jednoduché a tlačítka jsou dostatečně velké pro ovládání.

IMG_0575

Po stisku na Edit si můžete přenastavit rozmístění tlačítek.

IMG_0574

Po stisku na čtyřsměrný kříž se vám ukážou další ikonky (nikdy jsem je nepoužil a nepřišel jsem na to, jak je nastavit)

IMG_0573

Myslím si, že aplikace není dobrá pro dlouhé hraní, ale jako odreagování od práce je to výborná hračka. Dobře se dá využít např. ve škole v lavici, kde máte notebook na lavici, iPhonem ovládáte a sledujete pouze obraz. Vyzkoušel jsem jí ve hrách TrackMania a MFS Underground 2. Po spuštění nemusíte nic nastavovat, automaticky nastaví plyn a brzdu na jednotlivá tlačítka (pro zjištění, která to jsou musíte odzkoušet a přeuspořádat podle svého). Jediné co mně u této verze vadí je, že nemůžu nastavit (u těchto her) ostatní tlačítka (např. nitro) přímo ve hře. Doufám, že to placená verze umí.

https://youtube.com/watch?v=Bgk_nJ9X7Hs

Dnes nejčtenější

.